ΗΠΑ | Αίρεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για είσοδο στις ΗΠΑ από τις 11 Μαΐου

02 May 2023, 18:34 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

ΗΠΑ | Αίρεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για είσοδο στις ΗΠΑ από τις 11 Μαΐου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αίρουν από τις 11 Μαΐου την απαίτηση εμβολιασμού κατά της Covid-19 από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και εργολάβους, καθώς και από ταξιδιώτες που καταφθάνουν αεροπορικώς στη χώρα. Την ημερομηνία αυτή λήγει η ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία που κηρύχθηκε για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο του 2020.

Αυτή η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους Αμερικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες. Χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Ocean Florida, που είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος ταξιδιωτικός οργανισμός στη Φλόριντα για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασε τη χαρά του για την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι οι ακυρώσεις έφτασαν στο 20% του αριθμού αφίξεων Βρετανών στην περιοχή επειδή ήταν ανεμβολίαστοι, H συνεχής απαίτηση εμβολιασμού, εξάλλου, έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη σύγχυση με το 10% των κρατήσεων να ακυρώνονται στο τελικό στάδιο επιβεβαίωσης λόγω έλλειψης σαφήνειας των περιορισμών εισόδου.

Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic δήλωσε επίσης ότι η άρση της απαίτησης εμβολιασμού για τους ξένους υπηκόους θα δώσει ώθηση στα υπερατλαντικά ταξίδια, καθώς πλησιάζει ένα τουριστικά θερμό καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ταξιδίων των ΗΠΑ (US Travel Association) Τζεφ Φρίμαν χαιρέτισε επίσης την κατάργηση του περιορισμού, τονίζοντας ότι τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι τα αεροδρόμια των ΗΠΑ και άλλες πύλες εισόδου θα είναι κατάλληλα στελεχωμένες με τελωνειακούς και συνοριακούς υπαλλήλους για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση εισόδου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα