Τουρισμός | Οι δαπάνες για πτήσεις και διακοπές συνεχίζουν να αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο

25 Apr 2023, 15:18 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός | Οι δαπάνες για πτήσεις και διακοπές συνεχίζουν να αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H κρίση του κόστους ζωής δεν επηρεάζει τη διάθεση των Βρετανών να αυξήσουν τις δαπάνες τους στα ταξίδια, με την τράπεζα Nationwide να εντοπίζει στις διακοπές και στα αεροπορικά ταξίδια τη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών, έναντι του 2022, από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία το Μάρτιο.

Ειδικότερα, η τράπεζα κατέγραψε αύξηση 37% στις δαπάνες για αεροπορικά ταξίδια, και 16% στις δαπάνες για διακοπές, έναντι του Μαρτίου του 2022.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε στον πληθυσμό η Nationwide, πάνω από το ένα τέταρτο (26%) των Βρετανών δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες διακοπών παρά τις οικονομικές προκλήσεις της περιόδου.

Τα στοιχεία προέκυψαν από την ανάλυση 234 εκατ. χρεωστικών καρτών, πιστωτικών καρτών και συναλλαγών Direct Debit, η οποία έδειξε ότι οι συνολικές δαπάνες το Μάρτιο ανήλθαν σε 8,84 δισ. λίρες, αυξημένες κατά 9% σε όλες τις κατηγορίες εξόδων και με αύξηση 8% στις συναλλαγές.

Ωστόσο, εξαιτίας του πληθωρισμού και εξωτερικών παραγόντων που εκτόξευσαν τις τιμές στα ύψη, τα Βρετανικά νοικοκυριά συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις που τα αναγκάζουν να μειώνουν τις δαπάνες όπου μπορούν.

Ως αποτέλεσμα, οι απαραίτητες δαπάνες το Μάρτιο παρουσίασαν αύξηση 11% σε ετήσια βάση, φτάνοντας σε διπλάσια ανάπτυξη έναντι των μη απαραίτητων δαπανών (6%).

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα