Η Αυστρία κάνει τη διαφορά φέτος: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός το καλοκαίρι στα αεροπορικά ταξίδια

24 Mar 2023, 13:20 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Αυστρία κάνει τη διαφορά φέτος: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός το καλοκαίρι στα αεροπορικά ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Αυστριακούς αυτό το καλοκαίρι, όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας.

Η έρευνα έδειξε ότι όσον αφορά τα ταξίδια με αυτοκίνητο, λεωφορείο και τρένο, οι περισσότεροι Αυστριακοί θα ταξιδέψουν στην Κροατία, ενώ ακολουθεί η Ιταλία και η χώρα τους.

Στα αεροπορικά ταξίδια, μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Ισπανία και η Τουρκία, ενώ σε επίπεδο μακρινών αποστάσεων κυριαρχούν η Ταϊλάνδη, οι Μαλδίβες και οι ΗΠΑ.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι τουρ οπερέιτορ της Αυστρίας δηλώνουν ικανοποίηση για την τρέχουσα πορεία των κρατήσεων. Το 80% των εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα προσδοκούν μια θετική πορεία για το 2023 δεδομένου ότι το 2022 οι πωλήσεις κατάφεραν να φτάσουν τα επίπεδα του 2019. Ωστόσο, η εξέλιξη των κρατήσεων για μεμονωμένες εταιρίες ποικίλει σημαντικά.

Για το καλοκαίρι του 2023, το 85% των εταιριών αναμένει αύξηση των πωλήσεων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία επιδόσεων της υπηρεσίας Statistics Austria, τα Αυστριακά ταξιδιωτικά γραφεία και οι τουρ οπερέιτορ το 2019 είχαν έσοδα ύψους 4,39 δισ. ευρώ, και ενώ για το 2020 και το 2022 δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, το 2021 τα έσοδα έφτασαν το 1,35 δισ. ευρώ.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά και βασίστηκε στην αξιολόγηση εβδομήντα τριών απαντησεων από ταξιδιωτικά γραφεία και τουρ οπερέιτορ της χώρας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα