Έρευνα | Πώς θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί τουρίστες το 2023 – Έως τα 1.000 ευρώ το εβδομαδιαίο budget στις διακοπές

21 Mar 2023, 13:42 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρευνα | Πώς θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί τουρίστες το 2023 – Έως τα 1.000 ευρώ το εβδομαδιαίο budget στις διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 84% των Γερμανών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές το 2023 και ένας στους τρεις έχει κάνει ήδη κράτηση. Το 57% προτιμά να κάνει διακοπές δύο εβδομάδων και ιδανικά δύο έως τρεις φορές ετησίως (45%).

Οι Γερμανοί προτιμούν να ταξιδεύουν με τον/τη σύζυγο, τα παιδιά και/ή φίλους (64%, 39% και 16%), ενώ μόλις το 7% ταξιδεύει μόνος/ μόνη.

Ένας στους τέσσερις έχει ήδη κάνει κράτηση για ταξίδι σύντομης διάρκειας, ενώ ένας στους δύο τουλάχιστον σχεδιάζει μια σύντομη απόδραση.

Το 67% επιθυμεί διακοπές σε παραθαλάσσιο προορισμός, ενώ ένας στους οκτώ επιθυμεί ορεινό προορισμό ή city break (13%).

Το πιο συνηθισμένο budget για διακοπές μιας εβδομάδας ανέρχεται σε 500-1.000 ευρώ το άτομο.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας που διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 Γερμανών και παρουσιάζεται στην έκθεση Travel Report της Appinio, με σκοπό να αποκαλύψει πώς επιστρέφουν στα ταξίδια οι Γερμανοί έπειτα από τα χρόνια της πανδημίας.

Η έρευνα έδειξε ότι το 46% ταξιδεύει στον προορισμό διακοπών οδικώς ενώ το 40% με πτήση, ενώ ένας στους 10 χρησιμοποιεί τη δημόσια συγκοινωνία.

Τα ξενοδοχεία είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή διαμονής (79%) και ακολουθούν τα διαμερίσματα (55%) και οι εξοχικές κατοικίες (50%).

Στόχος του 49% στις διακοπές είναι η ξεκούραση, ενώ το 31% αναζητά έναν συνδυασμό ξεκούρασης, δράσης και πολιτισμού.

Οι τρεις κορυφαίες πηγές ταξιδιωτικής έμπνευσης για τους Γερμανούς είναι οι φίλοι, οι ιστοσελίδες ταξιδιωτικών γραφείων και τα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ ή το YouTube (40%, 33% και 28% αντίστοιχα).

Ένας στους πέντε (20%) έχει ήδη ταξιδέψει με κατοικίδιο και θεωρεί ότι το ταξίδι ήταν ανεμπόδιστο.

Παράλληλα, ένας στους δύο Γερμανούς δήλωσε ότι θα ήθελε να ταξιδέψει χωρίς τα παιδιά του, ενώ οι περισσότεροι ανέφεραν ότι θα έπαιρναν στις διακοπές τους γονείς τους ώστε να αναλάβουν καθήκοντα babysitter αντί για τα πεθερικά.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα