Τουρισμός | Το 72% των Αμερικανών σχεδιάζει ταξίδι μέχρι τον Αύγουστο, το 50% στο εξωτερικό

13 Mar 2023, 10:29 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Το 72% των Αμερικανών σχεδιάζει ταξίδι μέχρι τον Αύγουστο, το 50% στο εξωτερικό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 50% των Αμερικανών σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό και το 74% στο εσωτερικό μέχρι το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας TripIt, που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σχεδιασμού ταξιδιού και οργάνωσης διακοπών ή επαγγελματικών ταξιδιών.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε 1.500 χρήστες της πλατφόρμας, με έδρα τις ΗΠΑ, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της έρευνας, το 90% των Αμερικανών ταξίδεψε τους τελευταίους τρεις μήνες: το 73% έμεινε σε ξενοδοχείο. Το 67% ταξίδεψε αεροπορικώς στο εσωτερικό και το 64% πραγματοποίησε οδικό ταξίδι. Παρά τα οικονομικά προβλήματα, το 72% δήλωσε ότι έχει σχέδια για ταξίδι τους επόμενους, με το 82% να αναφέρει ότι σκοπεύει να μείνει σε ξενοδοχείο.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της έρευνας:

  • Το 72% των Αμερικανών δήλωσαν ότι αισθάνονται αισιόδοξοι ή πολύ αισιόδοξοι για τα ταξίδια το 2023. Το 19% των ερωτηθέντων δήλωσε ουδετερότητα συναισθημάτων για ταξίδια και το 9% γενικά απαισιόδοξο.
  • Περίπου το 41% των αισιόδοξων έως πολύ αισιόδοξων εξήγησε ότι τα θετικά συναισθήματα συνδέονται με ένα επερχόμενο ταξίδι, που έχουν ήδη προγραμματίσει και είναι ενθουσιασμένοι.
  • Το 23% κατέθεσε τη βεβαιότητά του ότι θα είναι σε θέση φέτος να πραγματοποιήσει ταξίδι.
  • Το 18% είπε ότι αισθάνεται αισιόδοξο για τα ταξίδια το 2023 επειδή δεν ανησυχεί μήπως αρρωστήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του (λόγω του Covid).
  • Μόνο το 5% εκτιμά ότι ότι θα μειωθεί το κόστος του ταξιδιού φέτος.
  • Το 33% των απαισιόδοξων δηλώνει ότι δύσκολα θα πραγματοποιήσει ταξίδι φέτος, με ένα επιπλέον 26% να ανησυχεί για το κόστος του ταξιδιού και το 13% να ανησυχεί μήπως αρρωστήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Όπως προαναφέρθηκε, οι απαισιόδοξοι αντιπροσωπεύουν το 9% του δείγματος.
  • Το 79% των Αμερικανών είπε ότι ο πληθωρισμός επηρέασε τον ταξιδιωτικό τους προγραμματισμό για το 2023—αύξηση 22% από την έρευνα της πλατφόρμας τον Σεπτέμβριο. Το 18% μάλιστα ανέφερε ότι ο πληθωρισμός τους ανάγκασε να προγραμματίσουν λιγότερα ή διαφορετικά είδη ταξιδιών

  • Όταν ρωτήθηκαν τι είδους ταξίδι θα κάνουν:

    -Το 31% ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι για να επισκεφτεί φίλους ή την οικογένεια
    - Το 22% θα κάνει ένα διεθνές ταξίδι
    - Το 9% θα πάει κάπου κοντά ή ταξίδι το Σαββατοκύριακο
    - Το 9% σχεδιάζει ένα σόλο ταξίδι 

  • Στα ταξίδια μέχρι τον Αύγουστο:

    -Το 82% των Αμερικανών σχεδιάζει να μείνει σε ξενοδοχείο
    -Το 74% σχεδιάζει να πετάξει στο εσωτερικό
    -Το 66% σχεδιάζει να κάνει ένα οδικό ταξίδι με προσωπικό αυτοκίνητο
    -Το 52% σχεδιάζει να μείνει με την οικογένεια/τους φίλους σε ένα ταξίδι 
    -Το 50% σχεδιάζει να πετάξει διεθνώς 
    -Το 32% σχεδιάζει να μείνει σε κατάλυμα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης
    -Το 20% σχεδιάζει να νοικιάσει αυτοκίνητο για οδικό ταξίδι
    -Το 14% σχεδιάζει να κάνει κρουαζιέρα
    -Το 12% σχεδιάζει να ταξιδέψει με τρένο 

  • Αξιοσημείωτο: Τα δεδομένα του TripI έδειξαν ότι σχεδόν οι μισοί (47%) όλων των ερωτηθέντων στην έρευνα που ταξίδεψαν τους τελευταίους τρεις μήνες αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα: Περίπου το 40% είχε καθυστέρηση μίας ώρας ή περισσότερο σε μια πτήση, ενώ το 16% είχε ακύρωση πτήσης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα