H Αθήνα επανεργοποιεί τις απευθείας πτήσεις με την Κίνα - 3 ευρωπαϊκές πόλεις αύξησαν τις πτήσεις έναντι του 2019

06 Feb 2023, 11:04 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

H Αθήνα επανεργοποιεί τις απευθείας πτήσεις με την Κίνα - 3 ευρωπαϊκές πόλεις αύξησαν τις πτήσεις έναντι του 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Αθήνα συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών πόλεων, που έχουν ενεργοποιήσει τις απευθείας πτήσεις με την Κίνα, σύμφωνα με ανάλυση της πλατφόρμας Mabrian Technologies.

Η Mabrian ανέλυσε δεδομένα που ενημερώθηκαν στις 23 Ιανουαρίου για τα προγράμματα πτήσεων για το 2023 που συνδέουν ευρωπαϊκούς προορισμούς με την Κίνα μέσω απευθείας δρομολογίων. 

Η Αθήνα, ωστόσο, βρίσκεται 38% κάτω από τα επίπεδα του 2019 ως προς τις προγραμματισμένες πτήσεις το 2023. 

Αντίθετα, τρεις ευρωπαϊκές πόλεις η Βουδαπέστη, η Λισαβόνα και η Βαρσοβία έχουν αυξήσει την αεροπορική τους συνδεσιμότητα με την Κίνα κατά 138%, 107% και 6%, αντίστοιχα, για το 2023 σε σχέση με το 2019. 

Η Αθήνα έχει το μικρότερο ποσοστό μείωσης έναντι του 2019, καθώς, σύμφωνα με την ανάλυση, ακολουθούν το Μινσκ, η Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Khabarovsk, οι Βρυξέλλες, κ Κοπεγχάγη και το Λονδίνο, με ποσοστό μείωσης στις προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ 50% και 63%. έναντι του 2019.

Ακόμη πιο πίσω βρίσκονται η Ρώμη, το Παρίσι και η Μαδρίτη με μείωση από 72% έως 90% έναντι του 2019 στις προγραμματισμένες πτήσεις φέτος. Μια εξήγηση γι αυτό μπορεί να είναι ο μεγάλος όγκος πτήσεων που κατέγραψαν το 2019 και, επομένως, μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο παραπάνω για να ανακάμψουν. 

Γενικά, ένα από τα κύρια συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι η ανάκαμψη των πτήσεων θα είναι σταδιακή. Με δεδομένο ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ήρθησαν πρόσφατα, είναι λογικό οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί να υστερούν στον προγραμματισμό απευθείας πτήσεων έναντι των προ πανδημίας επιπέδων.

Διαβάστε επίσης

Κινεζικός τουρισμός | Στο β' εξάμηνο αναμένεται η ανάκαμψη στα ταξίδια στο εξωτερικό - το προφίλ των Κινέζων τουριστών

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα