Τουρισμός | Γερμανοί συνταξιούχοι κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της Αττάλειας το χειμώνα

31 Jan 2023, 12:28 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Γερμανοί συνταξιούχοι κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της Αττάλειας το χειμώνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πολλοί Γερμανοί συνταξιούχοι "ξεχειμωνιάζουν" στην Αττάλεια για να «εξοικονομήσουν χρήματα», καθώς το κόστος διαβίωσης είναι φτηνότερο στα ξενοδοχεία της περιοχής από ό,τι στο σπίτι τους.

Αυτό αναδεικνύεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Hürriyet, στο οποίο απαντούν Γερμανοί συνταξιούχοι γιατί επέλεξαν την Αττάλεια για το χειμώνα.

Σχεδόν όλοι οι πελάτες αρκετών ξενοδοχείων, όπως τονίζεται, είναι ηλικιωμένοι Γερμανοί τουρίστες. 'Οσοι πηγαίνουν στην Αττάλεια μέσω πρακτορείων και προτιμούν ξενοδοχεία all-inclusive μένουν στην Τουρκία για περίπου τέσσερις μήνες.

Όπως αναφέρεται, οι Γερμανοί ξοδεύουν κατά μέσο όρο 30 ευρώ την ημέρα σε ξενοδοχεία all inclusive.

Ιδού τι λένε Γερμανοί τουρίστες στην τουρκική εφημερίδα:

  • Ο 72χρονος Paul Wultz λέει ότι  έφτασε στην Αττάλεια στις 3 Δεκεμβρίου 2022 και θα επιστρέψει στη Γερμανία στα τέλη Φεβρουαρίου. «Η γυναίκα μου και εγώ ερχόμαστε εδώ για πολλά χρόνια. Αυτό το μέρος κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο για εμάς. Έχουμε μια μεγάλη παρέα εδώ. Αν ήμασταν στη Γερμανία αυτή τη στιγμή, θα ήμασταν μόνοι μας και δεν θα μπορούσαμε καν να βγούμε από το σπίτι. Αλλά εδώ δεν είναι έτσι». «Το χειμώνα δεν κάνει πολύ κρύο στην Αττάλεια και φυσικά είναι πιο προσιτός προορισμός από ό,τι σε άλλες χώρες. Μπορούμε εύκολα να κάνουμε διακοπές με τις συντάξεις μας», πρόσθεσε.
  • Ερχόμενη στην περιοχή Alanya με τον σύζυγό της στις 19 Ιανουαρίου, η 61χρονη Signd Judisch δήλωσε ότι περνά το μεγαλύτερο μέρος της χειμερινής περιόδου στην πόλη κάθε χρόνο. Όπως τονίζει το κόστος ενέργειας είναι πολύ υψηλό στη Γερμανία, ενώ στην Τουρκία είναι πολύ φτηνότερο. Επίσης, όπως τονίζει, οι άνθρωποι εκεί είναι φιλικοί. "Είμαστε χαρούμενοι που ερχόμαστε στην Τουρκία", λέει.
  • Μια άλλη Γερμανίδα, η Silvi Sareyha, δήλωσε ότι έρχεται στην Τουρκία δύο φορές το χρόνο. «Είμαι στην Τουρκία κάθε χειμώνα εδώ και 15 χρόνια».
  • Η 68χρονη Verena Müller είναι από τους τουρίστες που προτιμούν την Αττάλεια τον χειμώνα. «Πληρώνουμε το τέλος διαμονής εκ των προτέρων και επωφελούμαστε από κάθε είδους υπηρεσίες μέχρι να φύγουμε. Η Τουρκία είναι πολύ προσιτή σε σύγκριση με τη Γερμανία», εξήγησε η Müller, προσθέτοντας: «Δεν κάνουμε καθάρισμα ούτε μαγειρεύουμε για όλο το χειμώνα. Και εδώ δεν είναι βαρετά. Είμαστε με ανθρώπους κοντά στην ηλικία μας».

Ένας υπάλληλος από ένα από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν Γερμανοί επισκέπτες είπε ότι το ποσοστό πληρότητας του ξενοδοχείου του είναι επί του παρόντος 95% και ότι το 90% των πελατών τους είναι Γερμανοί συνταξιούχοι.

«Ειδικά το χειμώνα, σχεδόν όλοι οι επισκέπτες μας είναι Γερμανοί. Μένουν το πολύ 90 ημέρες. Καθώς η χώρα είναι πιο προσιτή από άλλες χώρες, προτιμούν να μείνουν εδώ», δήλωσε.

«Το all inclusive κόστος του ξενοδοχείου μας είναι περίπου 25 με 30 ευρώ την ημέρα, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό για τους Γερμανούς. Υπάρχουν και εκείνοι που μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των τιμών του φυσικού αερίου στη Γερμανία», τόνισε. Είναι λογικό, υπογράμμισε, οι Γερμανοί αντί να πληρώνουν τόσα χρήματα για την ενέργεια στο σπίτι τους, να προτιμούν να μείνουν σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο στην Τουρκία με τα ίδια χρήματα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα