Τουρισμός: Φθηνότερες και πιο "ηθικά υπεύθυνες" διακοπές ψάχνουν οι Βρετανοί το 2023 – Πώς επιλέγουν προορισμό

21 Nov 2022, 12:30 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Φθηνότερες και πιο "ηθικά υπεύθυνες" διακοπές ψάχνουν οι Βρετανοί το 2023 – Πώς επιλέγουν προορισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι περισσότεροι Βρετανοί ταξιδιώτες λαμβάνουν πλέον υπόψη τους το ιστορικό προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων πριν επιλέξουν διακοπές σε έναν προορισμό, σύμφωνα με νέα έρευνα της Holiday Extras.

Η εταιρία ρώτησε 3.000 ανθρώπους για το πώς σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το 2023, με το 67% να αναφέρει ότι αναζητούν πιο ηθικά υπεύθυνους προορισμούς και με το 12% να αναφέρει ότι αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας επιλογής διακοπών.

Η έρευνα εντόπισε ακόμα ότι παρά την κρίση του κόστους ζωής στο Ην. Βασίλειο, σχεδόν κανείς δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις διακοπές εντελώς, με το 51% να αλλάζει τα σχέδιά του προτιμώντας έναν πιο οικονομικό προορισμό και το 12% να έχει ήδη κάνει κράτηση διακοπών σε φθηνότερο προορισμό για το 2023.

 Περισσότεροι ταξιδιώτες επίσης επιδιώκουν να κάνουν διακοπές στο εσωτερικό της χώρας και όχι στο εξωτερικό, με το 12% των Βρετανών να έχουν ήδη κάνει κράτηση διακοπών εσωτερικού και με το 41% να σκέφτεται να κάνει το ίδιο.

Το 81% δήλωσε ότι θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην αναζήτηση διακοπών για το 2023, προκειμένου να διατηρήσει χαμηλά το κόστος.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελλάδα και η Τουρκία είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση προτιμήσεων, με τις δύο χώρες να σημειώνουν διπλάσιες κρατήσεις έναντι του 2019.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα