Τουρισμός | Οι μισοί Αμερικανοί επιλέγουν την περιπέτεια σε άγνωστους προορισμούς - οι νέες τάσεις μετά την πανδημία

17 Oct 2022, 10:13 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Οι μισοί Αμερικανοί επιλέγουν την περιπέτεια σε άγνωστους προορισμούς - οι νέες τάσεις μετά την πανδημία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι περιορισμοί της πανδημίας έχουν διαμορφώσει νέους κανόνες στην ταξιδιωτική συμπεριφορά των Αμερικάνων, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα της μηχανής αναζήτησης σε όλο το φάσμα του ταξιδιού Skyscanner.

Όπως επισημαίνεται, επειδή τα τελευταία δυόμισι χρόνια, οι επιπτώσεις του COVID-19 ανάγκασαν τους ταξιδιώτες να είναι πιο ευέλικτοι στα σχέδιά τους και να κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους σχετικά την τελευταία στιγμή, αρκετοί πηγαίνουν τώρα αυτή την τάση στα άκρα.

Η έρευνα, λοιπόν, της Skyscanner αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς (53%) των ερωτηθέντων Αμερικανών έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια σε προορισμούς για τους οποίους δεν γνωρίζουν τίποτα. Ακόμη πιο σοκαριστική είναι η αποκάλυψη ότι πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα (56%) έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο χωρίς να έχουν κατά νου τον προορισμό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Αμερικανοί υπερηφανεύονται για την περιπετειώδη φύση τους, με περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (77%)  να δηλώνουν ότι θεωρούν τους εαυτούς τους αυθόρμητους. Το 54% ανέφεραν ότι είχαν προηγουμένως κλείσει ένα ταξίδι χωρίς πολύ σκέψη και σχεδόν οι μισοί (46%) ανέφεραν ότι ένοιωθαν αυτό το ταξίδι πιο συναρπαστικό.\

Η Global Travel Expert της Skyscanner, Laura Lindsay, εξήγησε ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας και η εξελισσόμενη άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών  έχουν αναζωπυρώσει την όρεξη για αυθόρμητα ταξίδια, με τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ (75%) να λένε ότι τα γεγονότα των τελευταίων δυόμισι χρόνων τους έκαναν να θέλουν να είναι πιο αυθόρμητοι.

Η Skyscanner συμβουλεύτηκε επίσης την ψυχολόγο Emma Kenny για να εξετάσει την ψυχολογία πίσω από αυτή τη νέα τάση και τα οφέλη των αυθόρμητων ταξιδιών. Η ψυχολόγος είπε: "Ένα κοινό άγχος είναι η λήψη αποφάσεων που εμπλέκεται στη διαδικασία προγραμματισμού των διακοπών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να εγκαταλείψει κανείς τη μεθοδική οργάνωση που τόσο συχνά συμβαδίζει με τις προγραμματισμένες διακοπές και να επιλέξει να απολαύσει μια αυτοσχέδια ταξιδιωτική απόδραση μπορεί να είναι τόσο λυτρωτική...Τίποτα δεν είναι τόσο συναρπαστικό όσο το να βλέπεις ένα νέο μέρος για πρώτη φορά και τον ενθουσιασμό και την άμεση ικανοποίηση που συνοδεύει αυτό".

Η ίδια υπογράμμισε:

«Αν και μπορεί να φαίνεται τρομακτικό να ετοιμάζετε μια βαλίτσα και να επιβιβάζεστε σε ένα αεροπλάνο για ένα ταξίδι σε έναν άγνωστο προορισμό, θα ωφεληθείτε ψυχολογικά, καθώς αυτό δημιουργεί μια στάση «μπορώ να το κάνω» και θα σας υπενθυμίσει τις απεριόριστες δυνατότητες που υπάρχουν. εκεί. Και επειδή δεν έχετε σαφή καθορισμένη ατζέντα ή σχέδια, κάθε βήμα που κάνετε θα περιλαμβάνει μια αίσθηση περιπέτειας, η οποία πραγματικά προκαλεί την αίσθηση της απελευθέρωσης".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα