Τουρισμός | Έρευνα: Οι Γερμανοί δεν θέλουν "τσιγκουνιές" στις διακοπές τους - το 59% δεν θα περιορίσει τις δαπάνες

29 Sep 2022, 10:02 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Έρευνα: Οι Γερμανοί δεν θέλουν "τσιγκουνιές" στις διακοπές τους - το 59% δεν θα περιορίσει τις δαπάνες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παρά το κύμα ακρίβειας και τον υψηλό πληθωρισμό, η πλειονότητα των Γερμανών δεν θέλει να κάνει οικονομία στις μελλοντικές διακοπές του. Το συμπέρασμα αυτό αναδεικνύει η έρευνα  Changing Traveler Report 2022 της πλατφόρμας ξενοδοχειακού εμπορίου Site Minder.

Σύμφωνα με την έρευνα:

  • Το 59% των Γερμανών δεν θέλει να περιορίσει καθόλου τον προγραμματισμένο ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό.
  • Το 20% λέει ότι ο πληθωρισμός δεν έχει επηρεάσει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια ή τον προϋπολογισμό.
  • Το 39% κάνει λόγο για μέτρια επιρροή στα ταξιδιωτικά σχέδια από την ακρίβεια. Παράλληλα, τονίζουν ότι οι φθηνές τιμές δεν είναι το σημαντικότερο κριτήριο στην κράτησή τους.
  • Ωστόσο, το 38% θέλει να αφιερώσει περισσότερο ή πολύ περισσότερο χρόνο για να αναζητήσει το φθηνότερο κατάλυμα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Σε μια διεθνή σύγκριση, πάντως, οι Γερμανοί είναι λιγότερο ευαίσθητοι στις τιμές, καθώς το 53% των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο αναζητούν φθηνότερες τιμές.

Συνολικά, η επιθυμία για ταξίδια μεταξύ των Γερμανών παραμένει υψηλή: το 32% σχεδιάζει ένα διεθνές ταξίδι και το 27% ένα ταξίδι στη Γερμανία τους επόμενους δώδεκα μήνες. Το 41% των συμμετεχόντων στην έρευνα σκοπεύουν να κάνουν και τα δύο.

Η ευελιξία στις κρατήσεις παραμένει εξαιρετικά σημαντική

Σύμφωνα με την έρευνα του Site Minder, οι Γερμανοί εξακολουθούν να θέλουν την ευελιξία στην αλλαγή ή στην ακύρωση της κράτησής τους χωρίς χρέωση. Το 80% θεωρεί αυτές τις δυνατότητες ως «σημαντικές» ή «πολύ σημαντικές».

** Το Site Μinder ανέλυσε την ταξιδιωτική συμπεριφορά και τα ταξιδιωτικά σχέδια περισσότερων από 8.000 συμμετεχόντων σε δέκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων 817 στη Γερμανία.

Διαβάστε τα γενικότερα ευρήματα της έρευνας

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα