Αμερικανικός τουρισμός: Περισσότερες διακοπές στο εξωτερικό σχεδιάζουν οι πλούσιοι για το 2023 – Ποιους προορισμούς προτιμούν

23 Sep 2022, 11:55 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αμερικανικός τουρισμός: Περισσότερες διακοπές στο εξωτερικό σχεδιάζουν οι πλούσιοι για το 2023 – Ποιους προορισμούς προτιμούν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύξηση 72%, σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας, πρόκειται να παρουσιάσουν τα διεθνή ταξίδια των πλούσιων Αμερικανών το 2023, με τα νοικοκυριά υψηλών εισοδημάτων να πραγματοποιούν 3,8 διεθνείς διακοπές μέσα στο ερχόμενο 12μηνο, έναντι 2,2 το 2019.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της έρευνας για «Το Πορτραίτο των Αμερικανών Διεθνών Ταξιδιωτών» που διενήργησε η MMGY Travel Intelligence σε δείγμα 2.000 Αμερικανών και παρουσιάστηκε σε συνεργασία με την Ένωση Αμερικανών Τουρ Οπερέιτορ (USTOA).

Η έρευνα εντόπισε ότι ο μέσος ταξιδιώτης που θα προτιμήσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό υπολογίζει ότι θα δαπανήσει κατά μέσο όρο 15.364 δολάρια, 16% περισσότερα έναντι των προπανδημικών επιπέδων.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο αριθμός των προορισμών που επιθυμούν να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ είναι μειωμένος σε σύγκριση με την εποχή πριν από τον COVID-19. Η Ευρώπη, ο Νότιος Ειρηνικός, η Καραϊβική και ο Καναδάς ήταν οι τέσσερις κορυφαίοι προορισμοί που αναφέρθηκαν.

Οι Αμερικανοί δείχνουν επίσης ενδιαφέρον να ταξιδεύουν σε λιγότερο πολυσύχναστους προορισμούς και μέρη που προσφέρουν πολλές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά τις διαφορετικές γενιές εύπορων ταξιδιωτών των ΗΠΑ, οι Millennials (5,7) σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν περισσότερα διεθνή ταξίδια από τους Boomers (1,5) τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, οι Boomers προβλέπουν ότι θα ξοδέψουν διπλάσια σε κάθε ταξίδι (7.725 $ έναντι 3.564 $). Η μελέτη δείχνει ότι οι ταξιδιώτες έχουν πολλές ανησυχίες όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αλλά οι ακυρώσεις ή οι καθυστερήσεις πτήσεων είναι η νούμερο ένα ανησυχία τους. Ο πληθωρισμός, ο COVID-19, η προσωπική ασφάλεια όσον αφορά τη βία και τις αναταραχές και η αειφορία είναι εξίσου σοβαρές ανησυχίες τους.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα