Βρετανικός τουρισμός: Τα δύο τρίτα δεν θα σταματήσουν να ταξιδεύουν παρά την αύξηση του κόστους ζωής

05 Sep 2022, 11:42 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανικός τουρισμός: Τα δύο τρίτα δεν θα σταματήσουν να ταξιδεύουν παρά την αύξηση του κόστους ζωής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι περισσότεροι Βρετανοί ταξιδιώτες σκοπεύουν να ταξιδέψουν μέσα στο ερχόμενο 12μηνο παρά το γεγονός ότι το 92% παραδέχεται ότι ανησυχεί για την αύξηση του κόστους ζωής.

Όπως προκύπτει από έρευνα της Travel Republic, πάνω από τα δύο τρίτα (68%) δήλωσαν ότι δεν θα σταματήσουν να ταξιδεύουν στο άμεσο μέλλον, ακόμη κι αν χρειαστεί να δαπανήσουν λιγότερα, και μόλις το 10% είπε ότι δεν σκοπεύει να ταξιδέψει λόγω ανησυχιών  για τα φουσκωμένα έξοδα του νοικοκυριού.

Το 30% των πελατών online τουριστικών γραφείων δεν πιστεύουν ότι η αύξηση του κόστους ζωής θα έχει επίδραση στα σχέδια διακοπών τους, με το 36% να δηλώνει ότι θα συνεχίσει να ταξιδεύει αλλά με μικρότερες δαπάνες σε σχέση με το παρελθόν.

Η δυνατότητα πληρωμής σε μηνιαίες δόσεις αναγνωρίστηκε ως ελκυστική επιλογή για τη μείωση του κόστους διακοπών από το 59% των ερωτηθέντων, ακολουθούμενη από την επιλογή των διακοπών τους με βάση τη χαμηλότερη τιμή (48%). Προορισμοί μεγάλων αποστάσεων όπως η Καραϊβική (46%), οι Μαλδίβες (34%) και οι Σεϋχέλλες (27%) βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με τους πιο επιθυμητούς προορισμούς.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα