12 εκατομμύρια Ρώσοι διαθέτουν έγκυρες βίζες Σένγκεν

05 Sep 2022, 11:01 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

12 εκατομμύρια Ρώσοι διαθέτουν έγκυρες βίζες Σένγκεν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περίπου 12 εκατομμύρια Ρώσοι υπήκοοι έχουν αυτήν τη στιγμή έγκυρη βίζα Σένγκεν, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Λιθουανίας, Gabrielius Landsbergis.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτόν τον υψηλό αριθμό Ρώσων με βίζα Σένγκεν καθώς και τις συνοριακές διελεύσεις που πραγματοποιούν από τις 24 Φεβρουαρίου , ο κ.Landsbergis, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Εσθονίας, της Λετονίας και της Πολωνίας, δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο περιορισμού των συνοριακών διελεύσεων από Ρώσους, τονίζοντας ότι οι διελεύσεις μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή ασφάλεια για κάθε χώρα της ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας τόνισε ότι στην πρόσφατη σύσκεψη στην Πράγα οι υπουργοί των 4 χωρών κατάφεραν να πείσουν όλες τις χώρες της ΕΕ ότι εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες με βίζα Σένγκεν αποτελούν πρόβλημα όχι μόνο για τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, αλλά και για την περιφερειακή ασφάλεια της ΕΕ.

"Μαζί με την Εσθονία, τη Λετονία και την Πολωνία, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιδιώξουμε να βρούμε λύσεις που θα περιορίσουν σημαντικά τη ροή των Ρώσων τουριστών", δήλωσε ο κ.Landsbergis.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Schengen Visa, περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσοι υπήκοοι εισήλθαν στην ΕΕ μέσω χερσαίων συνοριακών σημείων διέλευσης από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 22 Αυγούστου . Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), οι περισσότεροι Ρώσοι που εισήλθαν στην ΕΕ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είχαν έγκυρες βίζες Σένγκεν, διπλή υπηκοότητα ή άδειες διαμονής.

Τα στοιχεία που παρείχε η Frontex δείχνουν ότι η Φινλανδία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό συνοριακών διελεύσεων από Ρώσους. Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 22 Αυγούστου, η Φινλανδία κατέγραψε 328.185 διελεύσεις. Η Εσθονία, η Πολωνία και η Λετονία κατέγραψαν επίσης μεγάλο αριθμό διελεύσεων.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα