Τουρισμός: «Καλοκαίρι της αγάπης» το 2022 για την Ελλάδα - Ποιες χώρες εκτόπισε από τις προτιμήσεις των Βρετανών

30 Aug 2022, 12:50 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: «Καλοκαίρι της αγάπης» το 2022 για την Ελλάδα - Ποιες χώρες εκτόπισε από τις προτιμήσεις των Βρετανών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Καλοκαίρι της αγάπης» χαρακτήρισε τη σεζόν του 2022 για την Ελλάδα η βρετανική Independent, καθώς η χώρα μας κατάφερε να αυξήσει σημαντικά την ελκυστικότητά της στους Βρετανούς ταξιδιώτες, σε αντίθεση με τη Γαλλία και την Πορτογαλία οι οποίες υποχώρησαν στην κατάταξη με τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς ηλιόλουστους προορισμούς των Βρετανών.

Η βρετανική εφημερίδα ανέλυσε τα πιο πρόσφατα στοιχεία της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Ην. Βασιλείου για τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με τα οποία:

-Η Ισπανία είναι ο ξεκάθαρος νικητής της σεζόν, με 3,55 εκατ. επιβάτες οι οποίοι πέταξαν από το Ην. Βασίλειο σε κάποιον προορισμό της.

-Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών ήταν η Ελλάδα, με 1,33 εκατ. αφίξεις και αναχωρήσεις. Η Ελλάδα, στην κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών διακοπών βρίσκεται, παραδοσιακά, στην τέταρτη θέση, μετά την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Η επιτυχία της Ελλάδας οφείλεται στην προετοιμασία από την περίοδο της πανδημίας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Sunvil Holidays, Noel Josephides, η Ελλάδα διαχειρίστηκε την πανδημία πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα και ήταν προετοιμασμένη να παραμείνει ανοικτή όταν άλλες δεν ήταν.

Όταν μας δόθηκε το «πράσινο φως» από τη βρετανική κυβέρνηση για διεθνή ταξίδια το Μάιο του 2021, είπε, είχαν ήδη καλό επίπεδο κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2021 και η ζήτηση συνεχίστηκε.

Επιπλέον, ο κ. Josephides τόνισε ότι όσοι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν το 2021 επειδή δεν βρήκαν διαθεσιμότητα, έκαναν κράτηση για το 2022. Η ζήτηση συνεχίστηκε ακάθεκτη, και με ισχυρούς ρυθμούς, τον Σεπτέμβριο και ακόμη και στις αρχές Οκτωβρίου.

Τον Ιούλιο, καμία ευρωπαϊκή χώρα εκτός από την Ισπανία και την Ελλάδα, δεν είχε φτάσει το ένα εκατ. επιβατών  στις αερομεταφορές από και προς το Ην. Βασίλειο.

Η Ιταλία κατέγραψε 979.702 αναχωρήσεις και αφίξεις, και η Τουρκία 930.915.

Η Γαλλία είθισται να είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών ταξιδιωτών, όμως οσον αφορά τις πτήσεις, βρέθηκε στην πέμπτη θέση με 809.476 αφίξεις και αναχωρήσεις από το Ην. Βασίλειο.

Η κατάταξη προορισμών είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την αντίστοιχη προ κορωνοϊού με τη χρήση οποιουδήποτε μέσου μεταφοράς, με την Πορτογαλία να υποχωρεί στην έκτη θέση, με 734.595 αφίξεις και αναχωρήσεις.

Αναλυτικότερα, οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί βάσει πτήσεων τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία του Ην. Βασιλείου (ONS), ήταν η Ισπανία (1η το 2019), η Ελλάδα (4η), η Ιταλία (3η), η Τουρκία (-) και η Γαλλία (2η).

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα