Έρευνα | Τουρισμός: Η τιμή καθορίζει πλέον την επιλογή προορισμού

29 Aug 2022, 10:41 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Έρευνα | Τουρισμός: Η τιμή καθορίζει πλέον την επιλογή προορισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η σχέση ποιότητας/τιμής καθίσταται το καθοριστικό κριτήριο για την επιλογή προορισμού διακοπών. Το στοιχείο αυτό αναδεικνύει έρευνα σε 180.000 ταξιδιώτες σε 28 χώρες, που διενήργησε το δίκτυο συμβούλων δημοσίων σχέσεων Travel Lifestyle Network (TLN) σε συνεργασία με τη βρετανική δεξαμενή σκέψης Thrive and Audience Net.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας στη γερμανική αγορά, που έδωσε στη δημοσιότητα το δίκτυο δημοσίων σχέσεων KPRN Network, το 26% των ερωτηθέντων στη Γερμανία δήλωσαν ότι προσέχουν ιδιαίτερα την σχέση ποιότητας/τιμής όταν σχεδιάζουν ένα ταξίδι, ενώ η ψυχαγωγική αξία του ταξιδιού προέχει ως κριτήριο επιλογής προορισμού για το 21%.

Όπως δήλωσε η Hanna Kleber, ιδρυτικό μέλος του Travel Lifestyle Network και Διευθύνουσα Σύμβουλο του KPRN, η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής έχει πλέον σημαντικό αντίκτυπο στη γερμανική και διεθνή ταξιδιωτική συμπεριφορά. Η ίδια εκτιμά ότι η τιμή θα καθορίσει τη συμπεριφορά κράτησης για το ερχόμενο φθινόπωρο και για το 2023. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, όπως τονίζει, η τιμή θα είναι κυρίαρχο κριτήριο στις επιλογές διακοπών, βάζοντας στη άκρη την πραγματική ποιότητα του προϊόντος.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 28% των Γερμανών θα ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό φέτος, ενώ το 27% θα ήθελε να κάνει διακοπές στη Γερμανία.

Οι δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες  

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης για τις πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες στα ταξίδια αναψυχής στη Γερμανία. Η έρευνα έδειξε ότι η Lufthansa έρχεται πρώτη με 58% και η TUI Fly στη δεύτερη θέση με 38%. Ακολουθούν η Condor (34%), η Eurowings (33%) και η Emirates (27%).

Σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο, η Ryanair είναι η πιο δημοφιλής αεροπορική εταιρεία για το 33% των ερωτηθέντων. Η Lufthansa έρχεται δεύτερη με 32% και η Easyjet τρίτη με 29%.

Στα επαγγελματικά ταξίδια, η πιο δημοφιλής αεροπορική εταιρεία μεταξύ των Ευρωπαίων είναι η Lufthansa (10%), ακολουθούμενη από την Air France και την British Airways (και οι δύο με 9%).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα