Πού θα ταξιδεύουν μαζικά οι Βρετανοί σε 2 χρόνια – Χρονιά-ρεκόρ το 2024 στον εξερχόμενο τουρισμό

18 Aug 2022, 12:17 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Πού θα ταξιδεύουν μαζικά οι Βρετανοί σε 2 χρόνια – Χρονιά-ρεκόρ το 2024 στον εξερχόμενο τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 2024 πρόκειται να ξεπεράσει τα επίπεδα 2019 ο εξερχόμενος τουρισμός του Ην. Βασιλείου, σύμφωνα με νέα έρευνα της GlobalData (United Kingdom Source Tourism Insight, 2022 Update).

Τα ταξίδια εξερχόμενου τουρισμού το 2024 αναμένεται να φτάσουν τα 86,9 εκατ., υπερβαίνοντας τα 84,7 εκατ. που καταγράφηκαν το 2019.

Τα ταξίδια χαμηλού κόστους, σε χώρες όπως η Ισπανία, αναμένεται να είναι τα δημοφιλέστερα το 2024.

Με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και την επιστροφή της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ταξίδια, οι προοπτικές για το 2022 και ύστερα είναι πολύ πιο φωτεινές, δήλωσε η αναλύτρια ταξιδιών και τουρισμού της GlobalData, Megan Cross.

Όπως επισημαίνει η κ. Cross, οι περίοδοι υψηλού πληθωρισμού παραδοσιακά επηρεάζουν σοβαρά τη ζήτηση για διεθνή ταξίδια, όμως η ζήτηση για αυτά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Πολλοί Ευρωπαίοι ταξιδιώτες, τόνισε, οι οποίοι θέλουν να κάνουν διακοπές, μπορεί απλώς να περιορίσουν τα ποσά που δαπανούν σε προϊόντα και υπηρεσίες πριν και κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ισπανία παραμένει ο νούμερο 1 διεθνής προορισμός για τους Βρετανούς λόγω της ευκολίας και της αμεσότητας των ταξιδιωτικών δρομολογίων μεταξύ των δύο χωρών.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα