TUI Bελγίου: "Μεγάλη επιστροφή στην κανονικότητα" - Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς, εκτόξευση για Κρήτη και Ρόδο

28 Jun 2022, 15:22 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

TUI Bελγίου: "Μεγάλη επιστροφή στην κανονικότητα" - Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς, εκτόξευση για Κρήτη και Ρόδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία αποτελούν τους κορυφαίους προορισμούς των Βέλγων ταξιδιωτών για αυτό το καλοκαίρι, όπως καταγράφεται στα στοιχεία της TUI Βεγλίου, του μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ στη χώρα.

Τα ελληνικά νησιά, έχουν μερίδιο 22% στο σύνολο των κρατήσεων και είναι πιο δημοφιλή από ποτέ για τους Βέλγους. Η Ισπανία παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών μέσω πτήσης, αντιπροσωπεύοντας το 37% των κρατήσεων, ενώ η Τουρκία ανέκτησε τη θέση της με 15% μερίδιο στο σύνολο κρατήσεων.

Μετά την Τουρκία ακολουθεί η Τυνησία και η Αίγυπτος. Σε επίπεδο επιμέρους προορισμών, με μετάβαση με πτήση, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Τουρκική Ριβιέρα, η Μαγιόρκα, η Τενερίφη, η Κρήτη και η Ρόδος.

Ο αριθμός των Βέλγων που θα αναχωρήσουν τον Ιούλιο του 2022 για διακοπές κυμαίνεται στα επίπεδα του 2019 ενώ ο αντίστοιχος του Αυγούστου τα προσεγγίζει, όμως δεδομένων των κρατήσεων που αναμένεται να καταγραφούν την τελευταία στιγμή, ο Αύγουστος αναμένεται να κυμανθεί επίσης σε επίπεδα 2019. Οι οικογένειες Βέλγων προτιμούν φέτος ξενοδοχειακά resort και all inclusive.

Έτσι, οι μήνες Ιούλιος – Αύγουστος χαρακτηρίζονται από τη «μεγάλη επιστροφή στην κανονικότητα» για τους Βέλγους ταξιδιώτες, τόσο όσον αφορά τον τύπο διακοπών όσο και τους προορισμούς.

Επτά στους 10 Βέλγους ταξιδιώτες της TUI προτιμούν all inclusive  διαμονή, με νέα τάση σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας να είναι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής, ορισμένες εκ των οποίων πραγματοποιούνται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Οι Βέλγοι δαπανούν κατά μέσο όρο περισσότερα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους αυτή τη χρονιά. Ο μέσος προϋπολογισμός για διακοπές με πτήση ανέρχεται σε 1.280 ευρώ το άτομο, 13% περισσότερα έναντι του 2019, ενώ για διακοπές με αυτοκίνητο, ο μέσος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 520 ευρώ το άτομο, 23% περισσότερα. Τέλος, στα ταξίδια πόλης οι Βέλγοι δαπανούν 12% περισσότερα, δηλαδή το ποσό των 250 ευρώ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα