Τουρισμός | O ποιοτικός χρόνος με τους δικούς τους και όχι ο προορισμός το ζητούμενο φέτος στις διακοπές των Αμερικανών

27 May 2022, 11:44 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | O ποιοτικός χρόνος με τους δικούς τους και όχι ο προορισμός το ζητούμενο φέτος στις διακοπές των Αμερικανών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι Αμερικανοί ταξιδιώτες δίνουν φέτος προτεραιότητα όχι τόσο στον προορισμό, που θα επισκεφτούν, αλλά με ποιον θα κάνουν διακοπές.

Το εύρημα αυτό αναδεικνύει έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα (University of Florida’s Agency at UF), που διεξήχθη σε συνεργασία με την Carnival Cruise Line.

Το περασμένο καλοκαίρι, εν μέσω της δεύτερης χρονιάς της πανδημίας, αναφέρει η έρευνα, οι Αμερικανοί περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε οδικά ταξίδια και κοντά στο σπίτι. Αυτό έγινε εξ ανάγκης λόγω των πολλών περιοριστικών μέτρων στα διεθνή ταξίδια.

Φέτος, καθώς άνοιξαν τα διεθνή ταξίδια, πολλοί Αμερικανοί επιθυμούν να πάνε ξανά στο εξωτερικό και τα ταξίδια συνολικά αναμένεται να πλησιάσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα. Όμως, το ενδιαφέρον τους μετατοπίστηκε από τον προγραμματισμό των εμπειριών στην παρέα, που θα έχουν στο ταξίδι τους.

Η μελέτη εξέτασε 21,3 εκατομμύρια διαδικτυακές χρήσεις βασικών όρων ταξιδιού και διαπίστωσε ότι περίπου μία στις πέντε αναζητήσεις σε καλοκαιρινές διακοπές περιελάμβανε αναφορές για το πώς περνάμε ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, είτε πρόκειται για τον σύντροφο κάποιου, τα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους.

Αυτό που αντιλαμβανόμασταν διαισθητικά, επιβεβαιώθηκε από τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί στις διαδικτυακές αναζητήσεις για το ταξίδι, δήλωσε η Δρ. Rachel Fu, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Τουρισμού Eric Friedheim και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού, Φιλοξενίας και Διοίκησης Εκδηλώσεων στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

«Ο ιδανικός προορισμός των Αμερικανών για καλοκαιρινά ταξίδια μπορεί τώρα να συνοψιστεί καλύτερα ως «οπουδήποτε και παντού», με λίγους να εκφράζουν ενθουσιασμό για συγκεκριμένες τοποθεσίες και αντ' αυτού να δηλώνουν ότι θέλουν μαζί τους στις διακοπές τους αγαπημένους τους, είτε πρόκειται για φίλους ή την οικογένεια μαζί και ας είναι.... οπουδήποτε", τόνισε.

Η μελέτη, πάντως, σε μια αναλογία περίπου 1 στις 10 αναζητήσεις, διαπιστώνει ότι στις καλοκαιρινές διακοπές οι Αμερικανοί προτιμούν τροπικό ή ηλιόλουστο προορισμό. Έπονται τα ταξίδια γεμάτα με δραστηριότητες, αξιοθέατα και πολλαπλές στάσεις στη διαδρομή. Το ζητούμενο, σε γενικές γραμμές, είναι ένα ταξίδι οπουδήποτε αρκεί να  φύγουν έξω από το σπίτι τους.

Η Christine Duffy, πρόεδρος της Carnival Cruise Line, δήλωσε ικανοποιημένη γιατί οι κρουαζιέρες της εταιρείας της προσφέρουν ακριβώς αυτό που επιθυμούν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες: ποιοτικό χρόνο με αυτούς που αγαπούν, με πολύ διασκέδαση και χωρίς άγχος. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα