Αμερικανικός τουρισμός | Το δολάριο επιστρέφει δυναμικά - Ξεπερνά το 2019 η ζήτηση για Ελλάδα

27 May 2022, 11:44 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αμερικανικός τουρισμός | Το δολάριο επιστρέφει δυναμικά - Ξεπερνά το 2019 η ζήτηση για Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ανάκαμψη της ζήτησης των Αμερικανών, σε επίπεδα που είτε προσεγγίζουν, είτε ξεπερνούν το 2019, καταγράφει η ανάλυση ταξιδιωτικών δεδομένων της Squaremouth.com για την Ευρώπη το 2022.

Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Ευρώπη αποτελούσε το 50% του συνόλου των καλοκαιρινών ταξιδιών που ασφαλίζονταν μέσω της Squaremouth, με το ποσοστό αυτό να πέφτει στο 11% το καλοκαίρι του 2021.

Αυτή τη χρονιά, τα ταξίδια στην Ευρώπη κορυφώνονται τον Σεπτέμβριο (51%) ενώ περαιτέρω αύξηση παρατηρείται το καλοκαίρι του 2023 (52%).

Η Ιταλία, η Γαλλία, το Ην. Βασίλειο, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ιρλανδία ιστορικά αποτελούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αμερικανών στην Ευρώπη τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Squaremouth.com, περισσότεροι ταξιδιώτες ασφαλίζουν ταξίδια στην Ιταλία και την Ελλάδα το 2022 σε σύγκριση με την περίοδο προ πανδημίας, ενώ το Ην. Βασίλειο και η Γερμανία εμφανίζονται ελαφρώς λιγότερο δημοφιλείς επιλογές σε σύγκριση με το 2019.

Ακριβότερες κατά 1.000 δολάρια οι διακοπές στην Ευρώπη το 2022

Ωστόσο, τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη αυτή τη χρονιά θα είναι πιο ακριβά. Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2022 ανέρχεται σε 7.819 δολάρια, δηλαδή κατά 1.000 δολάρια υψηλότερο σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας, όταν το μέσο ταξίδι στην Ευρώπη κόστιζε στους Αμερικανούς ταξιδιώτες 6.709 δολάρια.

Στην κορύφωση της πανδημίας, περισσότεροι Αμερικανοί ταξιδιώτες από ποτέ παρέμειναν εντός των ΗΠΑ, με τα στοιχεία της Squaremouth να δείχνουν ότι το 50% έμεινε εντός των τειχών και το υπόλοιπο 50% ταξίδεψε στο εξωτερικό. Με την επιστροφή των ταξιδιών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, τα διεθνή ταξίδια ανακάμπτουν σε σχεδόν κανονικά επίπεδα, αντιπροσωπεύοντας το 79% του συνόλου των ταξιδιών που οι Αμερικανοί ασφάλισαν στην Squaremouth.com. Το αντίστοιχο ποσοστό για το καλοκαίρι του 2019 ανερχόταν σε 84.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα