Τουρισμός | 390.000 εργαζόμενους αναζητεί η βιομηχανία φιλοξενίας στην Ιταλία

25 May 2022, 10:49 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | 390.000 εργαζόμενους αναζητεί η βιομηχανία φιλοξενίας στην Ιταλία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα και για τη βιομηχανία φιλοξενίας στην Ιταλία φέτος, σύμφωνα με δηλώσεις ξενοδοχειακών παραγόντων.

Μετά τη διετία της πανδημίας, οι ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις της Ιταλίας αναζητούν περίπου 390.000 εργαζόμενους. Για το 40% των θέσεων απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, κάτι που δυσκολεύει περισσότερο την αναζήτηση.

Οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι σε πολλές δομές λείπει το ένα τρίτο του απαιτούμενου προσωπικού.

"Λόγω της πανδημίας, η βιομηχανία της φιλοξενίας και των ταξιδιών δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ελάχιστη σταθερότητα που υπήρχε στους εργαζόμενους. Γι αυτό οι περισσότεροι αποχώρησαν και βρήκαν δουλειές ως ταχυμεταφορείς, εργάτες κατασκευών, εργάτες αποθηκών και οδηγοί", αναφέρει ο Paolo Manca. πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Federalberghi στη Σαρδηνία.

Η Ιταλία αναμένει φέτος ένα πολύ καλό καλοκαίρι στον τουρισμό της, με τον υπουργό Τουρισμού Massimo Garavaglia να δηλώνει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια τα ξενοδοχεία στην Ιταλία έχουν περισσότερο κόσμο από ό,τι στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Στόχος, είπε ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού, είναι να φτάσουμε τα νούμερα του 2019 στον τουρισμό, που ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ιταλικού τουρισμού.

Τις θετικές προσδοκίες για την επερχόμενη τουριστική έκρηξη προκαλεί και η διάθεση των Ιταλών για εσωτερικό τουρισμό.

 «Πιστεύω ότι, παραδόξως, αυτά τα δύο τρομερά χρόνια της πανδημίας έφεραν και κάτι θετικό. Οι Ιταλοί γνώρισαν καλύτερα την Ιταλία, έμειναν σπίτι και αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό γιατί απόλαυσαν τη διαμονή τους εδώ », είπε ο Massimo Garavaglia.

Παρά τα προβλήματα από διεθνείς αγορές, από όπου η Ιταλία προσέλκυε τουρισμό, όπως η Ρωσία, και η Άπω Ανατολή, οι Ιταλία αναμένουν έκρηξη αφίξεων από άλλες αγορές, με πρώτη των ΗΠΑ, από όπου αναμένεται φέτος πολύ μεγάλος αριθμός αφίξεων Αμερικανών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα