Το 72% των Αμερικανών αφαιρεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις διακοπών για να τα βγάλει πέρα

24 May 2022, 09:00 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Το 72% των Αμερικανών αφαιρεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις διακοπών για να τα βγάλει πέρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε νέα έρευνα που διεξήγαγε η Outdoorsy, παγκόσμια εταιρεία ενοικίασης RV και υπαίθριων ταξιδιών, για τον προϋπολογισμό των διακοπών του Αμερικανών τουριστών, διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Το 58% των Αμερικανών έχουν αποταμιεύσει περισσότερα χρήματα, έχοντας την ελπίδα ότι θα πάνε διακοπές.
  • Το 72%  αφαιρεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις διακοπών για να τα βγάλει πέρα.
  • Το 56% των Αμερικανών δεν πιστεύει ότι φέτος μπορεί να αντέξει οικονομικά διακοπές, λόγω του πληθωρισμού.
  • Το 58% σχεδιάζει να κάνει διακοπές κοντά στο σπίτι του, για να ανταπεξέλθει στον πληθωρισμό και στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Αναλυτικά, με τους Αμερικανούς να αναζητούν οικονομικές, εναλλακτικές ταξιδιωτικές επιλογές λόγω του πληθωρισμού, η νέα έρευνα δείχνει ότι οι “Nearcations”, δηλαδή οι διακοπές σε κοντινές τοποθεσίες  και οι ενοικιάσεις οχημάτων όπως τα RV, μπορεί να είναι ο τρόπος για να τα καταφέρουν.

Επιβεβαιώνοντας εκ νέου την έντονη ταξιδιωτική σεζόν που ακολουθεί, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων από την έρευνα Outdoorsy's Vacation on a Budget, που διεξήχθη από τη OnePoll, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί εξακολουθούν να σχεδιάζουν τις διακοπές τους, παρά τα πιθανά προβλήματα στον προϋπολογισμό.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 52% των ταξιδιωτών, για να εξοικονομήσει χρήματα,  σκοπεύει να στραφεί σε ενοικιαζόμενα οχήματα, με 9 στους 10 να προτιμούν να νοικιάσουν όχημα στο οποίο μπορούν να κοιμηθούν ή και να διαμείνουν, αντί να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο. Περαιτέρω, το 49% προτιμά να νοικιάσει κάτι εξίσου πολυτελές ή οικονομικό με το ιδιόκτητο όχημά του. 

Σύμφωνα με τον κ. Jeff Cavins, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Outdoorsy, ενώ το περασμένο έτος, άλλοι τύποι διακοπών σημείωσαν δραματικές αυξήσεις στο κόστος, σύμφωνα με τον πληθωρισμό, η μέση τιμή ενοικίασης ενός RV έχει αυξηθεί μόνο 5 δολάρια σε σχέση με πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 0,28%, γεγονός που, συγκριτικά με την αύξηση 40% στις ετήσιες τιμές των ξενοδοχείων των ΗΠΑ, κάνει τα οδικά ταξίδια πιο προσιτά και τις διακοπές πραγματοποιήσιμες.  

Σχεδόν 6 στους 10 ερωτηθέντες (58%) δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές πιο κοντά στο σπίτι αυτό το καλοκαίρι, για να νικήσουν τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου. Για εκείνους που μπορεί να χρειάστηκε να αφαιρέσουν χρήματα από τον προϋπολογισμό των διακοπών τους μόνο και μόνο για να τα βγάλουν πέρα (72%), οι κοντινές διακοπές είναι η τέλεια επιλογή η οποία προσφέρει την αίσθηση της απόδρασης χωρίς να απαιτεί πολλά χρήματα.

Η έρευνα Outdoorsy's Vacation on a Budget διαπίστωσε επίσης ότι:

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 2.000 ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα (56%) δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές φέτος λόγω του πληθωρισμού. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να τους εμποδίσει να προσπαθήσουν, καθώς το 58% έχει αποταμιεύσει περισσότερα χρήματα για να κρατήσει ζωντανές  τις ελπίδες του για διακοπές.

Ο προϋπολογισμός των διακοπών του 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα, είναι κατά μέσο όρο 1.237 δολάρια, με 4 στους 5 να δηλώνουν ότι τα ταξιδιωτικά τους σχέδια επηρεάστηκαν από τον πληθωρισμό.

Παράλληλα, 1 στους 3 συμμετέχοντες απάντησε ότι θα προτιμούσε να μειώσει τα σχέδια των διακοπών του αρκούμενος σε μικρότερο προϋπολογισμό, παρά να μην κάνει καθόλου διακοπές, ενώ το 56% ανέφερε ότι κατάφερε να σχεδιάσει τις διακοπές του με μικρότερο από το συνηθισμένο προϋπολογισμό.

Για να εξοικονομήσουν χρήματα, οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν να ξοδέψουν λιγότερα σε αξιοθέατα (40%), καταλύματα (40%) και ρούχα (39%).

Αντιθέτως, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η έξοδος σε εστιατόρια (30%), η επίσκεψη σε δωρεάν αξιοθέατα (28%) και το ταξίδι με όχημα (28%) είναι ζωτικής σημασίας, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό.

Παρ’ όλα αυτά, οι ερωτηθέντες συμφωνούν ότι είναι πιο ενθουσιασμένοι για τα φετινά ταξίδια, επειδή θα τους επιτρέψουν να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους (57%), να δουν νέα μέρη (55%), να δημιουργήσουν αναμνήσεις (55% ) και να απολαύσουν τον απαραίτητο χρόνο για τον εαυτό τους (52%).

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα