Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στα ευρωπαϊκά ταξίδια για πρώτη φορά σε προπανδημικά επίπεδα

20 May 2022, 09:51 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στα ευρωπαϊκά ταξίδια για πρώτη φορά σε προπανδημικά επίπεδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περισσότεροι Αμερικανοί τουρίστες κατευθύνονται προς την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο προορισμό. Σύμφωνα με την πλατφόρμα αναζήτησης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Squaremouth.com, τα ταξίδια σε ευρωπαϊκές χώρες πλησιάζουν, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνούν επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το 2019.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Squaremouth ανέλυσε τα ταξιδιωτικά δεδομένα για να αποκαλύψει τις τρέχουσες τάσεις που διαμορφώνουν τα καλοκαιρινά ταξίδια του 2022.

Ευρωπαϊκά καλοκαιρινά ταξίδια που επιστρέφουν στην κανονικότητα

Πριν από την πανδημία, η Ευρώπη αποτελούσε περίπου το 50% όλων των καλοκαιρινών ταξιδιών που ασφαλίζονταν μέσω του Squaremouth. Αυτό το ποσοστό τελικά έπεσε περίπου στο 11% στα μέσα της πανδημίας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021.

Φέτος, τα ταξίδια στην Ευρώπη κορυφώνονται τον Σεπτέμβριο με 51%, και στη συνέχεια ξανά το επόμενο καλοκαίρι στο 52% όλων των ταξιδιών που έχουν κρατηθεί.

Οι ευρωπαϊκές χώρες ανακτούν δημοτικότητα

Η Ιταλία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ιρλανδία ήταν ιστορικά οι πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές χώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία του Squaremouth.com, περισσότεροι ταξιδιώτες ασφαλίζουν ταξίδια στην Ιταλία και την Ελλάδα από τα χρόνια πριν από την πανδημία, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία εμφανίζονται ελαφρώς λιγότερο δημοφιλή από ό,τι το 2019.

Τα ευρωπαϊκά ταξίδια κοστίζουν περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία

Το μέσο κόστος ενός καλοκαιρινού ταξιδιού στην Ευρώπη φέτος είναι 7.819 δολάρια, σύμφωνα με τη Squaremouth.com, ποσό που υπολογίζεται σε 1.000 δολάρια περισσότερα από ό, τι ήταν πριν από την πανδημία, με μέσο κόστος τα 6.709 δολάρια το 2019.

Το διεθνές ταξίδι σε άνοδο

Στο απόγειο της πανδημίας, περισσότεροι ταξιδιώτες έμειναν στις ΗΠΑ. Η Squaremouth ανέφερε μια διαίρεση σχεδόν 50/50 μεταξύ ταξιδιωτών που ταξίδευαν στο εξωτερικό και εκείνους που παρέμεναν στο εσωτερικό της χώρας, ακόμη και εντός της πολιτείας τους.

Με την επιστροφή των ευρωπαϊκών ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι, τα διεθνή ταξίδια συνολικά έχουν σχεδόν επιστρέψει στο κανονικό, αντιπροσωπεύοντας το 79% όλων των ταξιδιών που ασφαλίζονται στο Squaremouth.com. Συγκριτικά, το 84% των καλοκαιρινών ταξιδιών το 2019 ήταν σε διεθνείς προορισμούς.

Μεθοδολογία: Η Squaremouth.com φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό παρόχων ταξιδιωτικής ασφάλισης και συμβόλαια που προσφέρουν κάλυψη από τα επακόλουθα του κορωνοϊού. Η Squaremouth Analytics συνέκρινε χιλιάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού που αγοράστηκαν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, για να εντοπίσει τις καλοκαιρινές ταξιδιωτικές τάσεις και τις αλλαγές στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με τα χρόνια που προηγήθηκαν της πανδημίας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα