Τι τρομάζει περισσότερο τους Αμερικανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι

19 May 2022, 09:21 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τι τρομάζει περισσότερο τους Αμερικανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Καθώς τα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά σχέδια εξακολουθούν να είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Fodor's Travel, θέλοντας να εξετάσει τους δισταγμούς των Αμερικανών τουριστών αλλά και να κατανοήσει καλύτερα την τρέχουσα ψυχολογία τους, πραγματοποίησε ειδική έρευνα με τίτλο What's Freaking Out American Travelers This Summer, δηλαδή τί προκαλεί φρίκη στους Αμερικανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι. Τα βασικά ευρήματα της έρευνας, έχουν ως εξής:

Οι υπερεκτιμημένοι τουριστικοί προορισμοί

Το καλοκαίρι του 2022, το 87% των συμμετεχόντων στην έρευνα σχεδιάζει να ταξιδέψει, και, ενώ οι προτιμήσεις του σε προορισμούς ποικίλλουν, υπάρχουν κάποιες περιοχές που σίγουρα δεν θα τις επισκεφθεί.

Στην ερώτηση, ποιο θεωρούν ότι είναι το πιο υπερεκτιμημένο αξιοθέατο στον κόσμο, οι απαντήσεις διέφεραν πάρα πολύ: Ορισμένες απαντήσεις αφορούσαν σε ολόκληρες πόλεις, όπως το Λος Άντζελες, ενώ άλλες αφορούσαν σε εμπειρίες, όπως το FRIENDS Experience στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, υπήρξε ομοφωνία σχετικά με τους 5 κορυφαίους υπερεκτιμημένους προορισμούς, που ήταν τα θεματικά πάρκα της Disney.

Κορυφαίες ταξιδιωτικές ανησυχίες

Αν και η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, το 70% επεσήμανε ότι έχει στραμμένο το βλέμμα του σε προορισμούς εσωτερικού.

Τα τελευταία 2 χρόνια, ο κορωνοϊός κυβερνά τις ταξιδιωτικές συνομιλίες και παραμένει ένα από τα κύρια μελήματα των ταξιδιωτών. Το 51% των συμμετεχόντων, ανέφερε ότι ανησυχεί για τη μετάδοση του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των διακοπών του και το 53% δήλωσε ότι θα ακύρωνε το ταξίδι του εάν ο προορισμός του παρουσίαζε έξαρση κρουσμάτων. 

Μια άλλη σημαντική ανησυχία για τους ταξιδιώτες είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Καθώς τα αεροπλάνα εκτρέπονται γύρω από τη Ρωσία και οι Ουκρανοί πρόσφυγες εισέρχονται σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες, το 36% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι διστάζει να κάνει υπερατλαντικά ταξίδια.

Δεδομένων αυτών των ανησυχιών, πολλοί Αμερικανοί στρέφονται στα ταξίδια εσωτερικού. Αν και το 31% απάντησε ότι ο πληθωρισμός σε ολόκληρη τη χώρα έχει επηρεάσει τα σχέδιά του, παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσει να ταξιδεύει, και, αν και οι τιμές του φυσικού αερίου εξακολουθούν αυξάνονται, το 73% δήλωσε ότι θα συνεχίσει να κάνει οδικά ταξίδια.

Τα χειρότερα και τα καλύτερα αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες

Στο πλαίσιο των ταξιδιωτικών τους σχεδίων, το 27% των τουριστών ανέφερε ως κύρια ανησυχία τις ακυρώσεις πτήσεων, ενώ το 60% φοβάται μήπως συνταξιδέψει με ενοχλητικούς επιβάτες.

Παρά τις ανησυχίες τους, οι ερωτηθέντες εξακολουθούν να θέλουν να ταξιδεύουν αεροπορικώς καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και το 73% δήλωσε ότι θα συνεχίσει να φοράει μάσκα ενώ πετάει, παρόλο που οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν κάνει τις μάσκες προαιρετικές.

Δεδομένης της έλλειψης εντολών μάσκας, των ελλείψεων σε προσωπικό και των ανεξήγητων καθυστερήσεων πτήσεων, ορισμένοι πιστεύουν ότι τα αεροδρόμια είναι χειρότερα από ποτέ. Στην κορυφή της λίστας με τα χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο βρίσκεται το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ενώ η American Airlines στέφθηκε ως η χειρότερη αεροπορική εταιρεία.

‘Οσον αφορά στο καλύτερο αεροδρόμιο και καλύτερη αεροπορική εταιρεία στη χώρα, οι συμμετέχοντες απάντησαν ότι αυτά είναι το διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta και η Delta Airlines αντίστοιχα.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα