Τουρισμός | Οι Αμερικανοί θέλουν Ευρώπη το 2022, επιλέγουν όμως χώρες που απέχουν από την Ουκρανία

11 May 2022, 10:34 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Οι Αμερικανοί θέλουν Ευρώπη το 2022, επιλέγουν όμως χώρες που απέχουν από την Ουκρανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στην Ευρώπη το 2022, επιλέγοντας, ωστόσο, χώρες που απέχουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από την τελευταία έρευνα της MMGY Travel Intelligence.

Τα ευρήματα της έρευνας αναλυτικά:

  • Το 61% των Αμερικανών που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ευρώπη φέτος δεν πρόκειται να αλλάξουν τα σχέδια τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
  • 1 στους 3 ωστόσο είπε ότι ο πόλεμος θα επηρεάσει τις χώρες της γηραιάς ηπείρου που θα επισκεφτούν.
  • Μόνο το 23% όσων είχαν σχέδια για ταξίδι στην Ευρώπη ανέφερε ότι θα περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση πριν οριστικοποιήσουν τα σχέδιά τους.
  • Το 10% είπε ότι είναι πιθανό να καθυστερήσει/αναπρογραμματίσει το ταξίδι και μόλις το 7% ότι είναι πιθανό να το ακυρώσει.

Ο Chris Davidson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MMGY Travel Intelligence, δήλωσε ότι ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί ξεκάθαρα μια ανησυχία σε πολλούς ταξιδιώτες, δεν φαίνεται ότι θα αποτρέψει τελικά την πλειονότητα των Αμερικανών από το να επισκεφθούν την Ευρώπη. Αυτό, πρόσθεσε, ισχύει ιδιαίτερα για ταξίδια σε προορισμούς της Δυτικής Ευρώπης που θεωρείται ότι είναι λίγο πιο απομακρυσμένοι γεωγραφικά από την πολεμική σύγκρουση.

Οι αρχικές ανησυχίες πάντως σχετικά με τα ταξίδια στην Ευρώπη λόγω του πολέμου έχουν εξασθενίσει, ενώ, αντίθετα, ανεβαίνει το ποσοστό των Αμερικανών που ανησυχεί από το αυξανόμενο κόστος των ταξιδιών (έχει ανέλθει στο 38% από 32% στην προηγούμενη δημοσκόπηση)

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το άλμα στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. 4 στους 10 (37%) αποδίδουν το αυξανόμενο κόστος των αεροπορικών ταξιδιών στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Γενικά ο πόλεμος έχει αυξήσει την ανησυχία για την ασφάλεια των ταξιδιών των Αμερικανών τόσο σε προορισμούς εκτός της Ευρώπης (45%) όσο ακόμη και στα ταξίδια εντός των ΗΠΑ (27%).

Η Δυτική Ευρώπη θεωρείται πιο ασφαλής από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί καλοκαιρινοί ταξιδιωτικοί προορισμοί απέχουν πολύ από τις μάχες στην Ουκρανία. Μια πρόσφατη έρευνα της Allianz διαπίστωσε ότι το Λονδίνο, το Παρίσι και το Δουβλίνο παραμένουν τα τρία πιο δημοφιλή μέρη στις κρατήσεις των Αμερικανών το 2022.Το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας είναι το τέταρτο πιο δημοφιλές σημείο για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ και ακολουθεί η Ρώμη.

Φέτος, πάντως, οι Αμερικανοί θα έρθουν στην Ευρώπη με ελάχιστους ή καθόλου ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του COVID-19 στις περισσότερες χώρες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα