Ο πόλεμος αναχαιτίζει τις κρατήσεις των Ελβετών – Οι πρώτες ακυρώσεις για το καλοκαίρι

01 Mar 2022, 13:33 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ο πόλεμος αναχαιτίζει τις κρατήσεις των Ελβετών – Οι πρώτες ακυρώσεις για το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Διάχυτη ανησυχία έχουν προκαλέσει στα τουριστικά γραφεία της Ελβετίας οι εξελίξεις στην Ουκρανία, σε μια περίοδο κατά την οποία, εξαιρουμένης της γεωπολιτικής κρίσης, όλα έβαιναν καλώς: αυξημένη ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές σε μεσογειακούς προορισμούς, οι προκρατήσεις ανακτούσαν όλο και περισσότερο έδαφος, οι ταξιδιωτικοί προϋπολογισμοί των ταξιδιωτών ήταν αυξημένοι για το 2022 και νέοι πελάτες προσελκύοντας στον οργανωμένο τουρισμό.

Τα τουριστικά γραφεία της χώρας έχουν αρχίσει να καταγράφουν από τη Δευτέρα τα πρώτα σημάδια του τι μπορεί να προκαλέσει στα διεθνή ταξίδια ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ρωσική απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων.

Όπως μεταδίδουν τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, τα τουριστικά γραφεία, τα οποία μέχρι και σήμερα καταγράφουν αυξημένα επίπεδα ζήτησης για αυτό το καλοκαίρι σε παραδοσιακούς ευρωπαϊκούς προορισμούς παραλίας, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ελλάδα, έχουν αρχίσει να δέχονται τις πρώτες ακυρώσεις διακοπών.

Όπως επισημαίνουν στο τουριστικό γραφείο Bernhard Reisen, από τη Δευτέρα έχουν υπάρξει τέσσερις ακυρώσεις διακοπών, εκ των οποίων μία για τα Κανάρια και μία για την Ελλάδα. Οι ταξιδιώτες ανέφεραν ότι προτιμούν προς το παρόν να αναβάλλουν το σχεδιασμό διακοπών τους στις περιοχές αυτές προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της κατάστασης. Εν τω μεταξύ, οι νέες κρατήσεις έχουν παγώσει.

Στην Hertig Reisen υπήρξαν πολλές ακυρώσεις για Μαλδίβες και, σύμφωνα με εκτιμήσεις του τουριστικού γραφείου, όλα θα εξαρτηθούν από τόσο θα διαρκέσει η πολεμική σύρραξη. Ενώ η εικόνα των τελευταίων εβδομάδων χαρακτηρίστηκε από πολύ θετικά επίπεδα κρατήσεων, πλέον υπάρχει φόβος ότι θα υπάρξει συγκράτηση του ρυθμού τους.

Στην Heggli Reisen, παρατηρείται αύξηση των ερωτήσεων σχετικά με τον πόλεμο, όμως είναι νωρίς για να υπάρξει εκτίμηση των επιπτώσεών του. Εάν ωστόσο η κατάσταση συνεχιστεί, το τουριστικό γραφείο είναι πεπεισμένο ότι θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πάντως, σύμφωνα με τη Heggli Reisen, η Ελλάδα αλλά και η Ισπανία, η Κύπρος, η Ιταλία, η Ναμίμπια, η Τανζανία και οι ΗΠΑ παρουσιάζουν μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη ζήτηση από κάμπερ, για ενοικίαση αυτοκινήτου και εξοχικές κατοικίες.

Τέλος, στην Kuoni, επιβεβαιώνουν ότι ο πόλεμος αποτελεί ζήτημα, χωρίς να παρατηρείται μέχρι στιγμής αλλαγή στην πορεία των κρατήσεων.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα