Εμβολιαστικός τουρισμός: Υψηλή ζήτηση Ρώσων για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη

28 Jan 2022, 11:12 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Εμβολιαστικός τουρισμός: Υψηλή ζήτηση Ρώσων για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προγράμματα εμβολιαστικού τουρισμού στην Τουρκία άρχισαν να προσφέρουν οι μεγάλοι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ. Οι τιμές είναι ελκυστικές, οι πτήσεις είναι απευθείας στην Κωνσταντινούπολη από αρκετές πόλεις της Ρωσίας, το εμβόλιο είναι Pfizer και το πιστοποιητικό αναγνωρίζεται για ταξίδια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Επιπλέον, όσοι Ρώσοι θέλουν μπορούν να έχουν ρωσόφωνο συνοδό κατά τη διαμονή τους στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των μεγάλων τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου τους ATOR, μια εβδομάδα μετά την έναρξη αυτών των εμβολιαστικών ταξιδιών διαπιστώνεται σταθερά αυξανόμενη ζήτηση.

Οι περιηγήσεις στην Κωνσταντινούπολη σε συνδυασμό με την αδυναμία ταξιδιών Ρώσων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα στη συλλογή μας, αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Intourist, προσθέτοντας ότι προσφέρονται πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη από τη Μόσχα και άλλες 10 περιοχές.

Η πρώτη προγραμματισμένη πτήση για εμβολιασμό είναι για αύριο 29 Ιανουαρίου

Το βασικό πακέτο για εμβολιαστικό τουρισμό Ρώσων στην Κωνσταντινούπολη περιλαμβάνει πτήσεις, διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής με πρωινό, ομαδικές μεταφορές αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-αεροδρόμιο, μεταφορά ξενοδοχείο-κλινική-ξενοδοχείο με συνοδεία από ρωσόφωνο οδηγό για τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου BioNTech (Pfizer).

Τώρα στο σύστημα κρατήσεων της Intourist, η χαμηλότερη τιμή ενός τέτοιου πακέτου (με διαμονή σε ξενοδοχείο 3* και όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες) ξεκινούν από 44.786 ρούβλια για δύο άτομα (ή 22,4 χιλιάδες ρούβλια ανά άτομο) με αναχώρηση την 1η Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής, αυτή είναι μια από τις πιο οικονομικές επιλογές της αγοράς. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η Intourist, εάν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει άλλη αεροπορική εταιρεία και αλλάξει τις παραμέτρους της εκδρομής (διάρκεια, κατηγορία ξενοδοχείου κ.λπ.), η τιμή του εμβολιαστικού πακέτου ταξιδιών θα είναι υψηλότερη.  Ο τουρ οπερέιτορ προσφέρει ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων στην Κωνσταντινούπολη. Τα εμβολιαστικά εκδρομικά πακέτα έχουν σχεδιαστεί για διαμονές 2 έως 4 διανυκτερεύσεων. 

Το κόστος της υπηρεσίας συνοδού για τον εμβολιασμό είναι 115 ευρώ και περιλαμβάνει μεταφορά σε ιδιωτική κλινική και επιστροφή, κάτι που επιβεβαιώνεται με τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Υπογραμμίζεται ότι τα εμβολιαστικά πακέτα αφορούν τις δύο δόσεις με Pfizer στην Τουρκία. Δεν ισχύει δεύτερη δόση με Sputnik V» κάνοντας μόνο μία δόση Pfizer.

Ο ο εμβολιασμός των τουριστών με Pfizer στην Τουρκία είναι δυνατός για άτομα άνω των 12 ετών. 

Μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer/Biontech που λαμβάνει ένας τουρίστας στην Κωνσταντινούπολη, του χορηγείται πιστοποιητικό στα αγγλικά που επιβεβαιώνει τη λήψη της πρώτης δόσης. Η δεύτερη δόση χορηγείται μεταξύ 21 και 90 ημερών μετά την πρώτη.

15 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, ο τουρίστας θα έχει έτοιμο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού (στα αγγλικά), Το πιστοποιητικό που λαμβάνεται στην Τουρκία είναι αναγνωρισμένο στην ΕΕ και ισχύει επίσης για βίζα για τις ΗΠΑ. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα