Πράσινος προορισμός γίνεται το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου - "πράσινο αστέρι" στα ξενοδοχεία

27 Jan 2022, 10:42 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Πράσινος προορισμός γίνεται το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου - "πράσινο αστέρι" στα ξενοδοχεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε "πράσινο" προορισμό θα μετατρέψει το δημοφιλές θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ η Αίγυπτος. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί να ενισχύσει την εικόνα της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

Ακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις του «βιώσιμου τουρισμού» και την πολιτική της «υπεύθυνης κατανάλωσης», η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Σαρμ ελ Σέιχ θα γίνει η πρώτη «πράσινη» τουριστική πόλη της χώρας

Το Σαρμ Ελ Σέιχ θα φιλοξενήσει το Νοέμβριο την 27η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP 27). Ως εκ τούτου, κρίθηκε σκόπιμο να ξεκινήσουν από τώρα οι διαδικασίες του "πράσινου" προορισμού ώστε οι αρχηγοί ξένων κρατών, οι επιστήμονες από όλο τον κόσμο και οι ειδικοί που θα βρεθούν εκεί για τη Διάσκεψη να δουν "ιδίοις όμμασι" το τουριστικό πρότυπο της Αιγύπτου, που υιοθετεί τις σύγχρονες τάσεις.

Ήδη εισάγονται περιβαλλοντικά πρότυπα στις μεταφορές, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα καταδυτικά κέντρα και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις του προορισμού.

Η προώθηση του θερέτρου στο Νότιο Σινά ως «πράσινου» προορισμού θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού και στην προσέλκυση περισσότερων ξένων τουριστών που υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, λένε Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

Πράσινο αστέρι στα ξενοδοχεία 

Το Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου έχει ήδη εκδώσει οδηγία που υποχρεώνει τα ξενοδοχεία στο Σαρμ ελ Σέιχ να εφαρμόζουν οικολογικά πρότυπα και να λαμβάνουν το κατάλληλο «πράσινο» πιστοποιητικό (πρόγραμμα Green Star) από έναν από τους εγκεκριμένους διεθνείς ή τοπικούς φορείς πιστοποίησης.

Τα κριτήρια γι αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνουν μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού έως και 30%, αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μείωση των απορριμμάτων, εκπαίδευση προσωπικού στη βιώσιμη παραγωγή και ενημέρωση των επισκεπτών για τους στόχους της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής προσδοκούν κρατικές ενισχύσεις ώστε το Σαρμ Ελ Σέιχ να μεταβεί στις «πράσινες ράγες». Οι ίδιοι εκτιμούν ότι μετά από αυτή τη μετάβαση οι τιμές στα καταλύματα θα αυξηθούν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα