Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

26 Jan 2022, 13:20 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι τουριστικοί πράκτορες του Ην. Βασιλείου καταγράφουν αύξηση των πωλήσεων διακοπών σε κοντινούς και μακρινούς προορισμούς, κατά την τρίτη εβδομάδα της σεζόν κατά την οποία παραδοσιακά κορυφώνονται οι πωλήσεις, ιδιαίτερα για τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου, του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Επιπλέον, αναμένουν περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων χάρη στην αφαίρεση των τεστ δεύτερης ημέρας μετά την επιστροφή, η οποία θα ισχύσει από τις 11 Φεβρουαρίου.

Ο Φεβρουάριος ήταν ο δεύτερος δημοφιλέστερος μήνας αναχώρησης για τις κρατήσεις της Advantage Travel Partnership κατά την περασμένη εβδομάδα, με δημοφιλέστερους προορισμούς την Τενερίφη και τη Λανθαρότε, ενώ το ένα τρίτο των τρεχόντων πωλήσεων αφορούν ταξίδια πριν τις 31 Μαρτίου. Επίσης, οι πωλήσεις για προορισμούς μακρινών αποστάσεων σε προορισμούς όπως οι Μαλδίβες, Καραϊβική, το Μεξικό και η Δομινικανή Δημοκρατία παρουσιάζουν βελτίωση. Το τουριστικό γραφείο εκτιμά ότι η αφαίρεση της υποχρέωσης τεστ την 2η ημέρα της άφιξης περιορίζει άλλο ένα επίπεδο κόστους και αβεβαιότητας.

Στην Polka Dot Travel, οι πωλήσεις ανεβαίνουν με καλούς ρυθμούς για το καλοκαίρι, όμως ο κανονισμός της Ισπανίας για διπλό εμβολιασμό για τους άνω των 12 ετών παραμένει εμπόδιο.

Η Designer Travel αναφέρει το καλύτερο επίπεδο πωλήσεων την εβδομάδα που μας πέρασε, με τις κρατήσεις να είναι αυξημένες κατά 44% σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2020.

Στην Barrhead Travel οι διακοπές για το 2022 επανέρχονται, όμως προβλέπεται μικρή διαθεσιμότητα κατά τις σχολικές διακοπές καθώς η ζήτηση εντείνεται.

Ωστόσο, η αισιοδοξία στις πωλήσεις αναχαιτίζεται από τις πολύπλοκες και μακροσκελείς φόρμες PLF κατά την επιστροφή στο Ην. Βασίλειο, παρά τη δέσμευση του υπουργού Μεταφορών ότι θα απλοποιηθούν.

Στην Cookes επισημαίνουν ότι το PLF ήταν «ένα άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας που ο ταξιδιώτης θα μπορούσε να αποφύγει» και ενώ είναι απίθανο να αφαιρεθεί βραχυπρόθεσμα, οποιαδήποτε απλούστευση θα αφαιρέσει πολλά εμπόδια για όσους θέλουν να ταξιδέψουν αλλά αισθάνονται ότι είναι πολύ περίπλοκο να το κάνουν.

Ο ιδιοκτήτης της Deben Travel, Lee Hunt, δήλωσε ότι η φόρμα ήταν το στοιχείο που εμπόδιζε περισσότερο τους πελάτες.

Επιπλέον, οι πράκτορες που συμπληρώνουν τις φόρμες για λογαριασμό των πελατών τους δηλώνουν ότι αυτές αυξάνουν το φόρτο εργασίας. Η διευθύντρια της Pole Travel, Jill Waite, η οποία αναφέρει ότι οι πωλήσεις του πρακτορείου της έφτασαν περίπου στο 80% των επιπέδων του Ιανουαρίου του 2020, τόνισε: «Έχουμε πολλούς ηλικιωμένους πελάτες χωρίς έξυπνα τηλέφωνα. Το κάνουμε γι 'αυτούς, αλλά είναι ένας αγώνας καθώς χρειάζεται πολύς χρόνος. Θα μπορούσε να είναι δύο σελίδες αντί για 20». Υπογράμμισε δε ότι η υλοποίηση της δέσμευσης για την απλοποίηση του PLF συνεχίζει να είναι απαραίτητη.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα