Βρετανικός τουρισμός | jet2: Η άρση των περιορισμών φέρνει άλμα στις κρατήσεις

19 Jan 2022, 10:24 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός | jet2: Η άρση των περιορισμών φέρνει άλμα στις κρατήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σχεδόν οι μισοί πελάτες της Jet2holidays το (47%) είναι πιθανό να κλείσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό εφόσον αρθούν οι περιορισμοί, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι από την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας, στις 26 Ιανουαρίου, ημερομηνία λήξης της ισχύος των κανονισμών, θα πάψει να ισχύει η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού για είσοδο σε χώρους με μεγάλη πλήθη, όπως τα νυχτερινά κλαμπ διασκέδασης.

Από την ίδια μέρα θα αποσυρθεί και η σύσταση για τηλεργασία.

O Μπόρις Τζόνσον είπε ακόμη ότι δε θα ανανεωθεί ούτε ο κανονισμός για υποχρεωττική χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα συγκοινωνίας. Τέλος, ανακοίνωσε ότι πιθανότατα δεν θα ανανεωθούν οι έκτακτοι νόμοι που επιτρέπουν τη λήψη περιοριστικών μέτρων, όπως η υποχρέωση απομόνωσης για όσους διαγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό και η επιβολή προστίμου σε περίπτωση παραβίασης της απομόνωσης.

Ο κ. Τζόνσον αιτιολόγησε την άρση των μέτρων λέγοντας ότι τα κρούσματα της Όμικρον μειώνονται και ότι πιθανότατα το νεότερο κύμα της πανδημίας έχει ήδη περάσει την κορύφωση του.

Θετικός ο αντίκτυπος στην πρόθεση ταξιδιών

Ο αντίκτυπος από αυτές τις δηλώσεις είναι ήδη πολύ θετικός στη διάθεση και στην εμπιστοσύνη των πολιτών για ταξίδια, όπως έδειξε η δημοσκόπηση της jet2.

Περισσότεροι από τους μισούς (56%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2021 και πάνω από 10% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες, όταν το ποσοστό ήταν 44%.

Τα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι αυτή η αυξημένη αισιοδοξία μεταφράστηκε σε κρατήσεις.

Ο όμιλος jet2 ανέφερε άλμα 150% στις κρατήσεις αμέσως μετά από αυτές τις πληροφορίες, με πωλήσεις μέσω ανεξάρτητων πρακτόρων σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η ηπειρωτική Ισπανία, τα Κανάρια και Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μάλτα και η Πορτογαλία.

Αυτό δείχνει ότι η ζήτηση επιστρέφει στα προ-πανδημικά επίπεδα σε μια περίοδο που είναι πολύ δημοφιλής για κρατήσεις διακοπών, ανέφερε η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου jet2, Steve Heapy, δήλωσε ότι ο Ιανουάριος παραδοσιακά είναι πολύ σημαντικός μήνας για κρατήσεις διακοπών και ως εκ τούτου η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών για ταξίδια έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τον τουριστικό κλάδο.

«Μετά από τόση αβεβαιότητα, η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών απελευθέρωσε την παγωμένη ζήτηση από πελάτες που θέλουν απλώς να απολαύσουν λίγο χρόνο μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, είτε στον ήλιο είτε σε ένα διάλειμμα στην πόλη», τόνισε ο CEO της εταιρείας, προσθέτοντας ότι είναι σαφές ότι η άρση των περιττών και ανεπιθύμητων περιορισμών είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν οι πελάτες.

Ο όμιλος, όπως τόνισε ο Steve Heapy, θα βοηθήσει τους ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες, που συνεργάζονται μαζί του, να αυξήσουν τις κρατήσεις τους.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα