GlobalData: Η Ινδία στις πιο περιζήτητες αγορές εισερχόμενου τουρισμού στο μέλλον

11 Nov 2021, 12:46 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

GlobalData: Η Ινδία στις πιο περιζήτητες αγορές εισερχόμενου τουρισμού στο μέλλον

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Ινδοί τουρίστες θα είναι ανάμεσα στους πιο επιθυμητούς στους τουριστκούς προορισμούς δεδομένης της ανάπτυξης της οικονομίας της Ινδίας, του νεανικού πληθυσμού της και της ανερχόμενης μεσαίας τάξης, σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων GlobalData.

Τα στοιχεία της GlobalData αναφέρουν ότι τα εξερχόμενα ταξίδια της χώρας αναμένεται να φτάσουν στα 29 εκατ. το 2025, παρά τις προκλήσεις του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο Αναλυτής Ταξιδιών και Τουρισμού της GlobalData, Craig Bradley, πριν την πανδημία, η Ινδία αποτελούσε μία από τις πιο σημαντικές και περιζήτητες αγορές εισερχόμενου τουρισμού παγκοσμίως, και αποτελούσε το κλειδί για τουριστικές επιτροπές μεγάλων προορισμών όπως η VisitBritain και η Tourism Australia. Ενώ η κρίση του κορωνοϊού έπληξε την οικονομία της χώρας και την τουριστική βιομηχανία της, οι Ινδοί ταξιδιώτες είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν και πάλι, τόνισε.

Η οικονομία της Ινδίας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, με τις τρέχουσες προβλέψεις της GlobalData να κάνουν λόγο για εθνικό ΑΕΠ που θα φτάσει τα 4 τρισ. δολάρια, 50% υψηλότερο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2021.

Η οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας θα συμβάλλει άμεσα στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης, οδηγώντας σε αυξημένο πλούτο και διαθέσιμο εισόδημα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Ινδία προσφέρει μεγάλες προοπτικές για τους προορισμούς οι οποίοι μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν τον αυξανόμενο πληθυσμό της που αποτελείται από ανθρώπους της γενιάς Gen Z και millennials (σχεδόν κατά το 51%). Οι γενιές αυτές τείνουν να ταξιδεύουν ενώ και οι βελτιωμένες υποδομές της χώρας και η ανερχόμενη αγορά low cost αεροπορικών εταιριών σημαίνει ότι τα εξερχόμενα ταξίδια θα είναι οικονομικά και προσβάσιμα, τόνισε ο κ. Bradley.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της GlobalData για το τρίτο τρίμηνο του 2021, το 56% των Ινδών δηλώνουν ότι οι προσιτές τιμές και η προσβασιμότητα είναι βασικά στοιχεία στην κράτηση διακοπών.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα