Süddeutsche Zeitung | Τουρισμός: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

14 Oct 2021, 11:56 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Süddeutsche Zeitung | Τουρισμός: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στη μακρά και επιτυχημένη τουριστική σεζόν της Ελλάδας  αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ στη Süddeutsche Zeitung. «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, λέει ένα γνωμικό. Η μικρή, βαλκανική χώρα, δοκιμασμένη σε χιλιάδες μάχες, πάντα κάπως κατάφερνε να βγει νικήτρια από κάθε κρίση. Εθνικές πτωχεύσεις, οικονομική κρίση, χρηματοπιστωτική κρίση, και τώρα τουριστική κρίση. Πέρυσι η τουριστική βιομηχανία βρισκόταν ακόμη στον πάτο, σαν τα ερείπια ενός αρχαίου ναού, τώρα όμως κοιτά και πάλι τον ουρανό, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία. Μαζί με την Ισπανία, η Ελλάδα ήταν αυτό το καλοκαίρι ο πλέον περιζήτητος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη», αναφέρει η SZ.

Εκτός όμως από την περίοδο του καλοκαιριού, τουριστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το φθινόπωρο. Η SZ παρατηρεί ότι από την παράταση της τουριστικής περιόδου κερδισμένα βγαίνουν και μικρά νησιά «στα οποία τα πλακόστρωτα δρομάκια συνήθως είναι άδεια τον Οκτώβριο και σε πολλά χωριά κυκλοφορούν μόνο γάτες» ενώ επίσης «επωφελούνται από τη μια εστιάτορες και ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και από την άλλη μεμονωμένοι τουρίστες. Οι μεν αναπληρώνουν έτσι τις οικονομικές απώλειες από την ισχνή τουριστική επανεκκίνηση, οι δε τουρίστες δεν χρειάζεται να ψάχνουν παντού για να βρουν ένα ανοιχτό εστιατόριο ή ξενοδοχείο».

Το ρεπορτάζ κλείνοντας παρατηρεί: «Μετά τη χαμένη χρονιά του 2020, ο αυξανόμενος αριθμός τουριστών ισοδυναμεί με ευλογία για τη χώρα. Μία στις πέντε θέσεις εργασίας εξαρτάται από τον τουρισμό. Με άλλα λόγια οι Έλληνες ανυπομονούν για τις επερχόμενες φθινοπωρινές διακοπές τουριστών από την βροχερή – όπως ελπίζουν - βόρεια Ευρώπη. Παρόλο που οι επισκέπτες πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, να έχουν νοσήσει ή να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, η κυβέρνηση έχει άρει πολλούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό διευκολύνοντας έτσι τις διακοπές».

Πηγή: DW

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα