Ρώσοι t.o’s: Μαζικός τουρισμός στην Ελλάδα το 2022 – Ανάγκη για απευθείας πτήσεις

13 Oct 2021, 16:40 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ρώσοι t.o’s: Μαζικός τουρισμός στην Ελλάδα το 2022 – Ανάγκη για απευθείας πτήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mε γνώμονα τη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και τον ποιοτικό τουρισμό το υπουργείο Τουρισμού προετοιμάζεται για τη σεζόν του 2022 η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου. Όπως μεταδίδει η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, οι εκτιμήσεις των τουρ οπερέιτορ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ερμηνεύουν τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού ως το άνοιγμα της χώρας μας στους διεθνείς τουρίστες και την αποκατάσταση των διαδικασιών στον τουριστικό κλάδο. 

Το μήνυμα του Β. Κικίλια σχετικά με την ετοιμότητα της Ελλάδας για υποδοχή μαζικού τουρισμού από τις αρχές Απριλίου σηματοδοτεί τη γρήγορη επιστροφή της χώρας σε δείκτες προ πανδημίας, καθώς τέτοια εποχή ξεκινούσε παραδοσιακά η σεζόν στην Ελλάδα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της TEZ TOUR Greece, κ. Δημήτρης Χαριτίδης. Τη σεζόν του 2021, λόγω περιορισμένων συνδέσεων, οι πρώτες πτήσεις στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της Άνοιξης, τόνισε ο κ. Χαριτίδης.

Πριν την πανδημία, οι πρώτες αφίξεις στα ελληνικά ξενοδοχεία ξεκινούσαν στα τέλη Απριλίου με βλέμμα προς τις διακοπές του Μαϊου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ambotis Holidays, Vitaly Stomatov, και πρόσθεσε, ένα μήνα αργότερα, στις 25-26 Μαϊου ξεκινούσαν τα καλοκαιρινά προγράμματα.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα αξίζει μεγαλύτερο μερίδιο στη ρωσική αγορά, καθώς, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζει το ρωσικό εμβόλιο και εκδίδει visa Σένγκεν. 

Ωστόσο οι περιορισμένες συνδέσεις δεν επέτρεψαν φέτος σε πολλούς Ρώσους να ταξιδέψουν στη χώρα. Τη σεζόν του 2021, οι τακτικές πτήσεις για Ελλάδα πραγματοποιούνταν μόνο από το Μόσχα ενώ μεγάλες πόλεις με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου, όπως η Αγία Πετρούπολη, δεν είχαν απευθείας σύνδεση με την Ελλάδα.

Προκειμένου να αποκατασταθούν οι τουριστικές ροές στην Ελλάδα, ο κ. Χαριτίδης επισημαίνει την ανάγκη άρσης των περιορισμών στον αριθμό πτήσεων και την έκδοση προγραμμάτων τσάρτερ από τους αερομεταφορείς.

Επιπλέον, η αποκατάσταση των απευθείας πτήσεων θα απλοποιήσει και θα περιορίσει το κόστος για τους τουρίστες, τόνισε ο κ. Stamatov και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι απευθείας πτήσεις με την Ελλάδα θα αποκατασταθούν το 2022.

Σύμφωνα με τον TEZ TOUR και τον Ambotis Holidays, οι προκρατήσεις σε ελληνικά resort έχουν ανοίξει. Ο TEZ TOUR προσφέρει εκπτώσεις έως και 30% για διακοπές το καλοκαίρι του 2022 στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Πελοπόννησο. 

Σύμφωνα με τον κ. Stamatov, «Οι τουρίστες καταβάλλουν τώρα το 10% του κόστους των διακοπών, το ήμισυ των χρημάτων καταβάλλεται το Μάρτιο και το υπόλοιπο ποσό τρεις εβδομάδες πριν την άφιξη». Όπως είπε, υπάρχει ήδη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι ενώ οι πρώτες κρατήσεις αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Ambotis Holidays σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων στην Ελλάδα τη σεζόν του 2022. Τα πακέτα με απευθείας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρόδο, Κέρκυρα και Κρήτη θα συμπληρωθούν με πτήσεις προς Μύκονο και Ζάκυνθο.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα