Βρετανία: Καταργείται σήμερα η κόκκινη λίστα χωρών – Τι θα ισχύσει στα ταξίδια

07 Oct 2021, 13:14 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Καταργείται σήμερα η κόκκινη λίστα χωρών – Τι θα ισχύσει στα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σήμερα αναμένεται να καταργηθεί η κόκκινη ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας.

Εννέα χώρες ενδέχεται να παραμείνουν στην κόκκινη κατηγορία, στις οποίες οι ταξιδιώτες θα υπόκεινται σε 10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο έναντι κόστους 2.285 λιρών ανά ενήλικια, με την επιστροφή τους στο Ην. Βασίλειο.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα, ενώ έχει προηγηθεί η αφαίρεση της σύστασης του Βρετανικού ΥΠΕΞ κατά των μη απαραίτητων ταξιδιών λόγω κορωνοϊού σε 32 χώρες και προορισμούς.

Οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί της Βρετανίας χαλάρωσαν στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η πράσινη και η πορτοκαλί λίστες ενοποιήθηκαν και τα τεστ προ αναχώρησης καταργήθηκαν για όσους επιστρέφουν στην Αγγλία. Ωστόσο, το σχέδιο αντικατάστασης του τεστ PCR κατά τη δεύτερη ημέρα της επιστροφής, με φθηνότερα τεστ προκαλεί συγκρούσεις στο κυβερνητικό επιτελείο και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης ισχύος του.

Αναμένεται ότι θα συνεχίσει να υπάρχει μια πολύ περιορισμένη κόκκινη λίστα χωρών, κάτι που θα καθιστά τη Βρετανία μία από τις χώρες με τις πιο αυστηρές πολιτικές στην Ευρώπη για τον κορωνοϊό.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα