Ρωσικός τουρισμός: Κύμα ζήτησης για πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου

28 Sep 2021, 14:34 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ρωσικός τουρισμός: Κύμα ζήτησης για πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλη ζήτηση καταγράφεται στη Ρωσία για διακοπές σε resort της Ελλάδας το φθινόπωρο, ιδιαίτερα σε ακριβά πεντάστερα και πεντάστερα Deluxe ξενοδοχεία, όπως  αναφέρει η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR.

Παραδοσιακά, στα τέλη Σεπτεμβρίου παρουσιαζόταν μείωση των πωλήσεων για διακοπές στην Ελλάδα, όμως αυτή τη χρονιά, καθώς είναι μικρός ο αριθμός των χωρών που είναι ανοικτές για τους Ρώσους ταξιδιώτες, η εικόνα αυτή αντιστράφηκε.

Σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον Russian Express, οι οργανωμένες διακοπές σε παραθαλάσσια resort της χώρας μας δέχονται πολύ υψηλά ποσοστά κρατήσεων για το φθινόπωρο και τις πωλήσεις να αφορούν διακοπές μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου!

Οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων αυτό το φθινόπωρο, όπως κάθε χρόνο, είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από την περίοδο του καλοκαιριού και τα περισσότερα ταξίδια των Ρώσων αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται από ζευγάρια χωρίς παιδιά.

Οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για το φθινόπωρο, όπως αναφέρει ο Russian Express είναι η Ρόδος και η Κρήτη. Στην Κρήτη ιδιαίτερη ζήτηση παρουσιάζει ο νομός Λασιθίου με το Μιράμπελο και την Ελούντα, ενώ ζήτηση καταγράφεται και για τον Άγιο Νικόλαο που θεωρείται το ελληνικό Saint-Tropez.

Το 2021, το μερίδιο πωλήσεων οργανωμένων ταξιδιών σε ελληνικά πολυτελή resort ποικίλει από 70% έως 90% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό προ πανδημίας δεν ξεπερνούσε το 50%. Αυτό αποδίδεται στη σημαντική αύξηση του κόστους διακοπών στην Ελλάδα καθώς χωρίς την ύπαρξη τσάρτερ πτήσεων ο προορισμός έπαψε να θεωρείται ιδανικός για μαζικό τουρισμό της μεσαίας τάξης και απευθύνεται κυρίως στους Ρώσους με υψηλά εισοδήματα που θέλουν να απολαύσουν πολυτελείς διακοπές.

Οι πωλήσεις διακοπών στη Μύκονο αυτή τη χρονιά παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και το νησί έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές από τις κριτικές και τις διαφημιστικές καμπάνιες των διασημοτήτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνουν στον Russian Express.

Αυτή τη χρονιά, ο τουρ οπερέιτορ κατάφερε να διπλασιάσει τις πωλήσεις στις αλυσίδες ξενοδοχείων Ikos και Sani, με τις οποίες ο Russian Express υπέγραψε απευθείας συμβόλαια για τη σεζόν.

Οι Ρώσοι επιλέγουν διακοπές στην Ελλάδα μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου ή ακόμα και μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις οργανωμένων διακοπών με άφιξη τον Οκτώβριο είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Έτσι, οι πωλήσεις τη σεζόν του 2021 έχουν ξεπεράσει κατά 25%-30% το επίπεδο πωλήσεων του 2019.

Τέλος, η διάρκεια των διακοπών παρουσιάζει σημαντική αύξηση, με τη μέση διάρκεια να αυξάνεται από 7-10 ημέρες σε 2 εβδομάδες κατά μέσο όρο.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα