Ηνωμένο Βασίλειο: Προς ενσωμάτωση στο καθεστώς ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού της ΕΕ

27 Sep 2021, 13:14 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ηνωμένο Βασίλειο: Προς ενσωμάτωση στο καθεστώς ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού της ΕΕ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να ενταχθεί στο καθεστώς διαβατηρίου εμβολιασμού της ΕΕ, μια εξέλιξη η οποία θα διευκολύνει και θα κάνει πιο οικονομικά τα ταξίδια των Βρετανών στην Ευρώπη.

Όπως έγραψε η Daily Telegraph, πηγές της ΕΕ μιλούν για ενσωμάτωση της βάσης δεδομένων εμβολιασμού του Ην. Βασιλείου στο σύστημα της ΕΕ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν κάνει λόγο για σημαντική πρόοδο σε τεχνικό επίπεδο, ιδιαίτερα όσον αφορά στη σύνδεση στην πύλη με στόχο την ενεργοποίηση πιλότου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας του Ην. Βασιλείου έχουν τεθεί υπεύθυνα από κοινού για το πρότζεκτ και έκαναν αίτηση ενσωμάτωσης στο καθεστώς της ΕΕ στις 28 Ιουλίου.

Η ενσωμάτωση στο καθεστώς της ΕΕ θα δώσει τη δυνατότητα οι χώρες να πιστοποιούν ψηφιακά τα πιστοποιητικά κορωνοϊού για τη διευκόλυνση των ταξιδιών.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ έχει γίνει το μεγαλύτερο καθεστώς εμβολιασμού στον κόσμο και καλύπτει πάνω από 40 χώρες. Το σύστημα ουσιαστικά αποτελεί μια γιγαντιαία ψηφιακή πλατφόρμα, ή πύλη, μέσα από την οποία σκανάρονται και πιστοποιούνται τα ψηφιακά πιστοποιητικά διαφορετικών χωρών για την εγκυρότητά τους εύκολα και γρήγορα.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται σε όλα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αλλά και σε καθεστώς πιστοποιητικών εσωτερικών σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Οι συνοριοφύλακες «κατεβάζουν» μια εφαρμογή που μπορεί να διαβάζει κωδικούς QR στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή στο αρνητικό τεστ κάθε ανθρώπου. Εάν ο κωδικός έχει εκδοθεί από συνεργαζόμενη χώρα και είναι έγκυρος, η εφαρμογή εμφανίζει πράσινο χώρο και ο ταξιδιώτης είναι ελεύθερος να περάσει τα σύνορα.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα