Έρευνα | Το 54% των Βρετανών δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό παρά τη χαλάρωση των μέτρων

20 Sep 2021, 11:51 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρευνα | Το 54% των Βρετανών δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό παρά τη χαλάρωση των μέτρων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έρευνα της πλατφόρμας ξενοδοχειακών κρατήσεων hoo, έδειξε ότι παρά την απόφαση της Βρετανίας να καταργήσει το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης και τις απαιτήσεων τεστ στα ταξίδια, η πλειονότητα των Βρετανών ταξιδιωτών θα συνεχίσει να απέχει από τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Όπως ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, το τρέχον σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης που κατατάσσει τις χώρες σε πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες βάσει του επιπέδου ασφαλείας τους, καθώς και η απαίτηση τεστ πριν την αναχώρηση, πρόκειται να καταργηθούν στις 4 Οκτωβρίου.

Παρά τις προσπάθειες αυτές για περαιτέρω διευκόλυνση των ταξιδιών, η hoo διαπίστωσε ότι μόλις το 34% των Βρετανών πιστεύουν ότι αυτή η αλλαγή θα κάνει πιο ελκυστική την προοπτική ταξιδιών στο εξωτερικό. Μόλις το ένα τέταρτο πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει καμία διαφορά στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών ενώ το 40% δεν γνωρίζει.

Το 54% δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή δεν θα κάνει πιο πιθανό για αυτούς ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ άλλο ένα 27% ότι δεν είναι βέβαιο, με μόλις το 19% να είναι πιο πιθανό να κάνει διακοπές μόλις ενεργοποιηθούν οι αλλαγές αυτές.

Αναμένεται επίσης ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται να κάνουν τεστ πριν την αναχώρηση, ενώ καταργείται και η ανάγκη για τεστ PCR τη δεύτερη ημέρα της επιστροφής τους στην πατρίδα. Αυτό θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 100 λιρών, όμως παρά το γεγονός αυτό, μόλις το 39% δήλωσε ότι θα τους ωθήσει ουσιαστικά να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Για το 475, η αφαίρεση των απαιτήσεων τεστ δεν είναι αρκετή για να επανεξετάσουν την προοπτική διακοπών στο εξωτερικό, και μόλις το 28% δήλωσε ότι θα τους ωθήσει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Παρότι τα παραπάνω αποτελούν ξεκάθαρη ένδειξη ότι οι διεθνείς διακοπές παραμένουν εκτός ορίων για τους περισσότερους Βρετανούς, καταγράφεται οριακή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρίας τον Ιούλιο, όταν μόλις 10% προγραμμάτιζαν διακοπές στο εξωτερικό.

Ωστόσο, μεγάλες βρετανικές ταξιδιωτικές εταιρίες καταγράφουν ισχυρή αύξηση της ζήτησης μετά τις βρετανικές ανακοινώσεις. Διαβάστε: Βρετανία: Απότομη αύξηση των κρατήσεων μετά την ανακοίνωση αλλαγών στους ταξιδιωτικούς κανονισμούς

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα