Ηνωμένο Βασίλειο | Μένει μόνο η κόκκινη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου - εκτός η Τουρκία και η Αίγυπτος

20 Sep 2021, 10:40 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ηνωμένο Βασίλειο | Μένει μόνο η κόκκινη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου - εκτός η Τουρκία και η Αίγυπτος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μόνο η κόκκινη λίστα των χωρών, προς τις οποίες θα ισχύουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, παραμένει στο νέο σύστημα για τα διεθνή ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πορτοκαλί λίστα καταργείται, ενώ όλοι οι προορισμοί που δεν βρίσκονται στην κόκκινη λίστα, θεωρούνται πράσινοι.

Το υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τους νέους κανόνες, που θα ισχύουν από τις 4 Οκτωβρίου, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι 8 χώρες πρόκειται να αφαιρεθούν από την κόκκινη λίστα από τις 4 το πρωί της 22ας Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας - η οποία είχε ενημερωθεί ότι θα αφαιρεθεί. Εκτός θα είναι και η Σρι Λάνκα, η Αίγυπτος, οι Μαλδίβες, το Πακιστάν, το Ομάν, το Μπαγκλαντές και η Κένυα.

Η κυβέρνηση επίσης από την ίδια ημερομηνία αφαιρεί την υποχρέωση για τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες εκτός κόκκινης λίστας.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, εξάλλου, η διενέργεια τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους που επιστρέφουν από «μια επιλεγμένη ομάδα μη κόκκινων χωρών» μπορεί να διεξαχθεί με ένα τεστ αντιγόνου, τερματίζοντας την απαίτηση για τεστ PCR, που έχουν επικριθεί ως δαπανηρά και δεν χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των παραλλαγών - που ήταν ο αρχικός λόγος της κυβέρνησης να επιμένει σε αυτές. 

Όποιος βγει θετικός θα χρειαστεί να απομονωθεί και να κάνει ένα επιβεβαιωτικό τεστ PCR, χωρίς επιπλέον κόστος για τον ταξιδιώτη, το οποίο θα έχει γονιδιωματική αλληλουχία για να βοηθήσει στον εντοπισμό νέων παραλλαγών.

Τα τεστ για μη εμβολιασμένους επιβάτες από μη κόκκινες χώρες θα πραγματοποιούνται πριν από την αναχώρηση, καθώς και την 2η και 8η ημέρα κατά την επιστροφή, ώστε να μειωθεί η περίοδος αυτο-απομόνωσης.

Επιπλέον, από τις 4 Οκτωβρίου, η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 17 ακόμη χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, με τον ίδιο τρόπο όπως τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό ακολουθεί "την επιτυχία ενός υπάρχοντος πιλοτικού σχεδίου με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε ότι οι αλλαγές σηματοδοτούν ένα απλό σύστημα, με λιγότερα τεστ και χαμηλότερο κόστος στα ταξίδια, επιτρέποντας σε περισσότερους πολίτες να ταξιδεύουν, να βλέπουν αγαπημένα πρόσωπα ή να ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας παράλληλα μια ώθηση στον ταξιδιωτικό κλάδο.

«Η δημόσια υγεία ήταν πάντα στο επίκεντρο της διεθνούς ταξιδιωτικής μας πολιτικής και με πάνω από 44 εκατομμύρια πολίτες πλήρως εμβολιασμένους στο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαστε πλέον σε θέση να εισαγάγουμε μια αναλογική ανανεωμένη δομή που αντικατοπτρίζει το νέο τοπίο», πρόσθεσε.

Η είδηση ​​έγινε ευπρόσδεκτη από τις επιχειρήσεις εξερχόμενου τουρισμού, οι οποίες, ωστόσο, ζήτησαν σαφείς οδηγίες για όλο το πλαίσιο των ταξιδιών και του είδους των τεστ που θα χρειαστούν στις διεθνείς αφίξεις, καθώς και το τι θα γίνεται με τα παιδιά κάτω των 18 ετών.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα