Ηνωμένο Βασίλειο: Δύο λίστες χωρών στα ταξίδια, κόκκινες και πράσινες- Αναμένεται η έξοδος της Τουρκίας από το κόκκινο

17 Sep 2021, 11:48 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ηνωμένο Βασίλειο: Δύο λίστες χωρών στα ταξίδια, κόκκινες και πράσινες- Αναμένεται η έξοδος της Τουρκίας από το κόκκινο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Τουρκία αναμένεται να είναι μια από τις χώρες που θα αφαιρεθούν από την κόκκινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, που απαγορεύει τα ταξίδια στο εξωτερικό, στη σημερινή αναθεώρηση των λιστών. Κατά τις πληροφορίες, στην κόκκινη λίστα βρίσκονται τώρα 62 χώρες και ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί στο μισό, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι προορισμοί θα ανοίξουν για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps αναμένεται επίσης να επιβεβαιώσει ότι την αναθεώρηση του συστήματος του «φωτεινού σηματοδότη» για ταξίδια στο εξωτερικό, το οποίο, κατά τις πληροφορίες, θα απλοποιηθεί με την κατάργηση της πορτοκαλί κατηγορίας. Όλοι οι προορισμοί θα είναι είτε κόκκινοι είτε πράσινοι.

Στις χώρες της κόκκινης λίστας, από όπου οι επιβάτες που επιστρέφουν πρέπει να πληρώσουν 2.285 λίρες για καραντίνα σε ένα εγκεκριμένο από την κυβέρνηση ξενοδοχείο για 11 διανυκτερεύσεις, περιλαμβάνουν την Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τις Μαλδίβες, τη Νότια Αφρική, τη Σρι Λάνκα και την Ταϊλάνδη.

Στις σημερινές ανακοινώσεις αναμένεται να επιβεβαιωθεί και η κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ PCR για πλήρως εμβολιασμένα άτομα που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό. Θα απαιτούνται τα φτηνότερα τεστ αντιγόνου.

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι, πάντως, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους από όλες τις χώρες.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν αρχικά για την Αγγλία. Στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο θα ληφθούν οι αποφάσεις από τις τοπικές κυβερνήσεις.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα