Το 70% των Αμερικανών ταξιδιωτών ζητεί διαβατήρια εμβολιασμού στα διεθνή ταξίδια

16 Sep 2021, 12:42 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Το 70% των Αμερικανών ταξιδιωτών ζητεί διαβατήρια εμβολιασμού στα διεθνή ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον των αερομεταφορών παρά την αύξηση της επιβατικής κίνησης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η OAG σε δείγμα 1.800 Αμερικανών ταξιδιωτών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ενώ η διάθεση των Αμερικανών για αεροπορικά ταξίδια παρουσιάζει αύξηση, η παραλλαγή Δέλτα, η αυξημένη μετάδοση του ιού και οι προτιμήσεις εμβολιασμών επηρεάζουν σημαντικά τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των αερομεταφορών.

Στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι καταναλωτές που έλαβαν μέρος στην έρευνα ανέφεραν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, όμως μόλις το 15% των μη εμβολιασμένων σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο πριν το επόμενο ταξίδι.

Πολλές αεροπορικές εταιρίες και προορισμοί εξετάζουν την επιβολή απαιτήσεων εμβολιασμού προκειμένου να ενισχύσουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις αερομεταφορές. Το 68% των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσε ότι ενδιαφέρεται ή επιθυμεί διαβατήρια εμβολιασμού για ταξίδια εσωτερικού, και το 70% πιστεύει ότι τα διαβατήρια αυτά θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά στα διεθνή ταξίδια.

Εντυπωσιακό είναι ότι, από τους μη εμβολιασμένους, το 56% δήλωσε ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο ακόμα και αν ο αερομεταφορέας, το αεροδρόμιο ή ο προορισμός το θέσει ως προϋπόθεση για τους ταξιδιώτες.

Το 30% των ερωτηθέντων δεν έχουν κάνει ακόμα κράτηση πτήσης, εκ των οποίων το 40% περιμένει τη βελτίωση των επιπέδων εμβολιασμού και των κανονισμών και το 30% περιμένει την επιβολή διαβατηρίων κορωνοϊού.

Όσον αφορά τα επαγγελματικά ταξίδια, μόλις το 62% των ταξιδιωτών που τα πραγματοποιούν δήλωσαν ότι η εταιρία τους προγραμματίζει αερομεταφορές μέσα στο ερχόμενο 12μηνο, ενώ το 38% δήλωσε ότι η εταιρία δεν έχει καθόλου σχέδια (20%) ή δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια (18%).

Η σεζόν του 2021 είναι ισχυρότερη από την αντίστοιχη του 2020. Το 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι παραδοσιακά χρησιμοποιεί τις αερομεταφορές για τη μεταφορά στον προορισμό διακοπών, εκ των οποίων μόνο το 40% έκανε το ίδιο το 2020. Αυτή τη χρονιά, το ποσοστό των ταξιδιωτών που σκοπεύουν να πετάξουν υπερδιπλασιάστηκε (85%).

Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες συνεχίζουν να κάνουν κρατήσεις την τελευταία στιγμή (με απόσταση 2 εβδομάδα έως ενός μήνα πριν την αναχώρηση για το ταξίδι) και οι μισοί κάνουν κράτηση σε χρονική απόσταση 2-6 μηνών. Το 88% αναμένει ότι οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων θα αυξηθούν μέσα στο ερχόμενο 12μηνο.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα