Icelolly.com: Ρόδος και Κρήτη στα 10 νησιά με τις περισσότερες κρατήσεις

04 Aug 2021, 12:56 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Icelolly.com: Ρόδος και Κρήτη στα 10 νησιά με τις περισσότερες κρατήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Ρόδος και η Κρήτη είναι στο top 10 των δημοφιλέστερων προορισμών σε επίπεδο κρατήσεων όπως καταγράφηκαν σε έρευνα της βρετανικής σελίδας σύγκρισης ταξιδιωτικών τιμών Icelolly.com κατά την εβδομάδα έως την 1η Αυγούστου 2021.

Η Τενερίφη και η Μαγιόρκα συγκέντρωσαν τις περισσότερες κρατήσεις κατά την περίοδο αυτή, και κυριάρχησαν οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής παρότι καταγράφηκε τάση για κρατήσεις σε ηλιόλουστους προορισμούς το χειμώνα και το καλοκαίρι του 2022.

Τα Κανάρια κυριαρχούν για την περίοδο του χειμώνα 2021-22, αντιπροσωπεύοντας 6 στις 10 κρατήσεις.

Οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Τενερίφη, η Μαγιόρκα, η Γκραν Κανάρια, η Λανθαρότη, η Μάλτα, η Ρόδος, η Κόστα Μπλάνκα, το Algarve, η Αττάλεια και η Κρήτη.

Σύμφωνα με το Pulse report της Icelolly, μετά την αύξηση της ζήτησης την προηγούμενη εβδομάδα για κρατήσεις τελευταίας στιγμής, το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών μεταφέρθηκε στην περίοδο από 2 εβδομάδες έως τρεις μήνες μετά. Ο όγκος των αναζητήσεων για ταξίδια μέσα στην ερχόμενες 90 ημέρες αυξήθηκε και πάλι ελαφρώς και πλέον αντιπροσωπεύει το 95% του συνόλου των αναζητήσεων.

Οι προορισμοί που συγκέντρωσαν τις περισσότερες αναζητήσεις ήταν η Μαγιόρκα, η Τενερίφη, η Κόστα Μπλάνκα, η Μάλτα, η Κρήτη, το Algarve, η Λανθαρότη, η Κέρκυρα, η Αττάλεια και η Γκραν Κανάρια.

Το 36% των αναζητήσεων αφορούσε αναχωρήσεις στα τέλη Αυγούστου ενώ ο Οκτώβριος σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου.

Αυτό το καλοκαίρι συγκέντρωσε το 60,7% των αναζητήσεων και ακολούθησε το καλοκαίρι του 2022 με μερίδιο 26,8% και ο χειμώνας 2021-22 με 8,6%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα