Ισραήλ: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα και άλλες 17 χώρες

04 Aug 2021, 11:41 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ισραήλ: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα και άλλες 17 χώρες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Καραντίνα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και στους εμβολιασμένους ή σε εκείνους που νόσησαν και ανάρρωσαν, επιβάλει το Ισραήλ σε όσους επιστρέφουν από τις 12 Αυγούστου από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 στο Ισραήλ, με ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων να προέρχεται από το εξωτερικό. Αυτό ανάγκασε τις υγειονομικές αρχές να λάβουν πρόσθετα μέτρα, ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα και τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε άτομα άνω των 60 ετών.

Στην "κόκκινη λίστα" των χωρών, από τις οποίες όσοι επιστρέφουν θα μπαίνουν σε 7ήμερη καραντίνα, εκτός από την Ελλάδα, περιλαμβάνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισλανδία, και άλλες. Συνολικά 18, όπως προαναφέρθηκε.

Καραντίνα και η Ρουμανία

Την περασμένη Πέμπτη η υγειονομική επιτροπή της Ρουμανίας κατέταξε την Ελλάδα στην κόκκινη κατηγορία, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι οι Ρουμάνοι που επιστρέφουν στη χώρα τους από την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσοι νόσησαν τις τελευταίες 180 ημέρες και τα παιδιά (τα παιδιά ηλικίες 6-16 ετών πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 72 ωρών).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα