Σύσταση στους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Νοτοπούλου: Χαστούκι για τον ελληνικό τουρισμό

03 Aug 2021, 11:53 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Σύσταση στους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Νοτοπούλου: Χαστούκι για τον ελληνικό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην κατηγορία 4 ("αποφύγετε το ταξίδι") περιέλαβαν την Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ (CDC), εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19.

Μαζί με την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία εντάχθηκαν η Ιρλανδία, το Ιράν, το Καζακστάν,  Ανδόρρα, η Μάλτα κ.ά.

Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν τους συγκεκριμένους προορισμούς και εάν υπάρχει λόγος να ταξιδέψουν πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο τρίμηνο στην κατηγορία 4 προστέθηκαν πάνω από 100 χώρες λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Νοτοπούλου: 'Χαστούκι" για τον ελληνικό τουρισμό

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θέμα αυτό:

Ξεπέρασε κάθε φαντασία η ανικανότητα της «Επιτελικής κυβέρνησης» Μητσοτάκη, με το ένα «χαστούκι» να διαδέχεται το άλλο για τον ελληνικό τουρισμό, στην καρδιά της φετινής σεζόν.

Η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο «Επίπεδο 4».

Στο επίπεδο δηλαδή, των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, συστήνοντας ισχυρά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα.

Τελικά, η «επιτυχία» του φετινού καλοκαιριού εξανεμίστηκε τη στιγμή που η χώρα χάνει στρατηγικές αγορές εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σχεδίου, αλλά και της παροιμιώδους αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων για εκτεταμένο testing αξιόπιστη ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς του ιού.

Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το πως φτάσαμε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ξανά του τουρισμού;

Τώρα, που η μία πόρτα κλείνει πίσω από την άλλη, αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα