Δεν ακυρώνουν τις διακοπές τους στην ΕΕ οι Βέλγοι – Γεμάτες οι πτήσεις για Κρήτη

27 Jul 2021, 11:43 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Δεν ακυρώνουν τις διακοπές τους στην ΕΕ οι Βέλγοι – Γεμάτες οι πτήσεις για Κρήτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι ταξιδιώτες από το Βέλγιο δεν αλλάζουν τα σχέδια διακοπών τους ακόμα κι αν οι προορισμοί για τους οποίους έχουν κάνει κράτηση περνούν αιφνιδίως στην πορτοκαλί ή την κόκκινη ζώνη του ευρωπαϊκού χάρτη κορωνοϊού, σύμφωνα με την εικόνα που δίνουν οι αεροπορικές εταιρίες και οι τουρ οπερέιτορ της χώρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) παρουσιάζει αύξηση των κόκκινων χωρών που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς διακοπών όπως πολλά Ελληνικά νησιά, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Παρόλ’ αυτά, τα αεροσκάφη πετούν γεμάτα από το Βέλγιο προς την Κρήτη και τη Βαρκελώνη και τη Μάλαγα της Ισπανίας, όπως αναφέρει η TUI.

Ο εκπρόσωπος της Brussels Airlines, Maaike Andries, επιβεβαιώνει αυτή την εικόνα, τονίζοντας ότι οι ταξιδιώτες δεν ακυρώνουν πια μαζικά τα ταξίδια τους, κάτι που έρχεται σε αντίθεση σε σχέση με το τι γινόταν την περασμένη χρονιά.

Όταν δε κάνουν αλλαγή κράτησης, αυτό γίνεται συχνότερα από οικογένειες με παιδιά άνω των 12 ετών. Επειδή πολλές οικογένειες δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR μετά την επιστροφή τους από χώρα σε κόκκινη ζώνη ή να κάνουν τεστ στο Βέλγιο και να περάσουν από καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και αυτό δεν το επιθυμούν όλοι, δήλωσε ο κ. Andries.

Μετά την αφαίρεση της σύστασης για αποφυγή ταξιδιών εντός της ΕΕ, οι οργανωτές διακοπών στο Βέλγιο συνεχίζουν να προσφέρουν σχεδόν όλους τους προορισμούς, που σημαίνει ότι ο αντίκτυπος των αλλαγών χρώματος των χωρών παραμένει περιορισμένος για μεγάλο μέρος των Βέλγων. Εξαίρεση αποτελούν χώρες όπου ο αριθμός κρουσμάτων είναι μεγάλος ή οι κανόνες τους είναι πολύ αυστηροί, όπως η Μάλτα. Η TUI, για παράδειγμα, δεν πετά προς το παρόν στη Μάλτα καθώς οι ταξιδιώτες χρειάζεται να περάσουν από καραντίνα εάν δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ο τουρ οπερέιτορ Sunweb επισημαίνει ότι πάνω από το 90% των τουριστών θα αναχωρήσουν για τις διακοπές τους σύμφωνα με τον προγραμματισμό ακόμα κι αν ο προορισμός τους αλλάξει χρώμα, ενώ και στην TUI μιλούν για μεγάλη πλειονότητα των Βέλγων που θα κάνουν το ίδιο. Από όσους έχουν ήδη κάνει κράτηση, έως ένας στους 10 θα ακυρώσει, ωστόσο καταγράφεται στασιμότητα στις νέες κρατήσεις.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα