Η Ευρώπη αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Αμερικανούς

16 Jun 2021, 14:08 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Ευρώπη αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Αμερικανούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tα κράτη της ΕΕ ψήφισαν υπέρ της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους κατοίκους των ΗΠΑ, ανανεώνοντας τη «λευκή λίστα» της Ένωσης. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της καραντίνας για όλους τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους, και θα επιτρέψει τη διεξαγωγή μη απαραίτητων ταξιδιών στην ΕΕ.

Οι εκπρόσωποι από τις 27 χώρες της ΕΕ ενέκριναν την άρση των περιορισμών σε σημερινή συνάντηση, και η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στις ερχόμενες ημέρες.

Στη λίστα πρόκειται να προστεθούν ακόμα η Αλβανία, ο Λίβανος, τα Σκόπια, η Σερβία και η Ταϊβάν, ενώ το Χονγκ Κονγκ και το Μακάου θα συμπεριληφθούν με την απαίτηση να αρθούν οι περιορισμοί και από τις δύο πλευρές.

Ενώ ορισμένα κράτη-μέλη ήδη επιτρέπουν την είσοδο των εμβολιασμένων Αμερικανών, η προσθήκη των ΗΠΑ στη λίστα σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα αρθούν σε όλη την ΕΕ. Ωστόσο, τα υπερατλαντικά ταξίδια δεν θα ανοίξουν πλήρως μέχρι να ανταποκριθούν αναλόγως και οι ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν άρει τους περιορισμούς για την είσοδο των Ευρωπαίων πολιτών. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα