H τουριστική επίθεση της Τουρκίας ξεκινά από τη Ρωσία

24 Feb 2021, 11:00 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

H τουριστική επίθεση της Τουρκίας ξεκινά από τη Ρωσία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας TUI Ρωσίας αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων στην Τουρκία από τον Μάρτιο.

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει ένα πτητικό πρόγραμμα από τη Μόσχα έως την Κωνσταντινούπολη και πολλά περιφερειακά προγράμματα ναύλωσης στην Αττάλεια από την αρχή του πρώτου μήνα της άνοιξης.

Η ζήτηση για εκδρομές στην Τουρκία στις αρχές Μαρτίου έχει ήδη αρχίσει να αυξάνεται. Πολλά τουρκικά ξενοδοχεία προετοιμάζουν προγράμματα διακοπών από τις 8 Μαρτίου. Επιπλέον, από τον Μάρτιο, η Τουρκία θα πρέπει να αρχίσει να καταργεί σταδιακά τους παλαιούς περιορισμούς .

Όλα αυτά παρέχουν στους παίκτες της ταξιδιωτικής αγοράς τον λόγο να αυξήσουν τις μεταφορές και την ποικιλία των πακέτων για την Τουρκία τον Μάρτιο. Την περασμένη εβδομάδα η ANEX Tour ανακοίνωσε τη δημιουργία ναύλων στην Αττάλεια τον Μάρτιο ενώ και η PEGAS Touristik  ανακοίνωσε για τον Μάρτιο πακέτα για μια νέα περιοχή της Τουρκίας .

Σε ότι αφορά την TUI, η Τουρκία κατά τη χειμερινή περίοδο 2021 κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των εξερχόμενων προορισμών όσον αφορά τις πωλήσεις. Στη δεύτερη θέση είναι τα ΗΑΕ (21%) και στην τρίτη θέση είναι οι Μαλδίβες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της TUI, η πιο δημοφιλής διαμονή στην Τουρκία κατά τη χειμερινή περίοδο είναι 6-7 νύχτες. Τις περισσότερες φορές, οι οικογένειες με παιδιά επιλέγουν διακοπές στην Τουρκία (53%), και αυτό το ποσοστό έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με την περσινή χειμερινή περίοδο (41%). Με βάση την αυξανόμενη ζήτηση, η TUI αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων στην Τουρκία από τις αρχές Μαρτίου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα