Η Ελλάδα στους πιο περιζήτητους προορισμούς των Βρετανών μετά τις ανακοινώσεις Μπ. Τζόνσον

23 Feb 2021, 15:08 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Ελλάδα στους πιο περιζήτητους προορισμούς των Βρετανών μετά τις ανακοινώσεις Μπ. Τζόνσον

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις πρώτες προτιμήσεις των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον περί εξόδου από το lockdown, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία κρατήσεων που παρουσιάζει η ταξιδιωτική πλατφόρμα Skyscanner.

Οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα παρουσίασαν αύξηση 69% έναντι της προηγούμενης με τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς να είναι: Ισπανία, Πακιστάν, ΗΠΑ, Ελλάδα, Ινδία, Τουρκία, Ιταλία, Ην. Βασίλειο, Πορτογαλία και Ταϊλάνδη.

Ενώ αυξάνονται οι ελπίδες για επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδίων στις 17 Μάϊου, οι ειδικοί επισημαίνουν ορισμένους κινδύνους που συνεπάγεται μια κράτηση διακοπών αυτή τη στιγμή.

Όπως επισημαίνουν, ακόμα και αν ο οδικός χάρτης για την άρση του lockdown που παρουσίασε η Βρετανία προχωρήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κάτι που δεν θεωρείται δεδομένο, χώρες όπως οι ΗΠΑ μπορεί να διατηρούν μέχρι και τότε περιορισμούς για τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Επιπλέον, τονίζουν ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις οτι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί του Ην. Βασιλείου, οι οποίοι διαφοροποιούνται στην Αγγλία, στην Ουαλία, στη Σκωτία και στη Β. Ιρλανδία, θα αρθούν το Μάιο. Η Πορτογαλία αποτελεί ακόμα κόκκινη περιοχή, που σημαίνει ότι όσοι Βρετανοί επιστρέφουν από διακοπές σε αυτήν θα πρέπει να περάσουν από καραντίνα 10 ημερών τουλάχιστον.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα