Βρετανός υπουργός Υγείας: Οι μεταλλάξεις μπορεί να καθυστερήσουν τα διεθνή ταξίδια

23 Feb 2021, 14:52 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανός υπουργός Υγείας: Οι μεταλλάξεις μπορεί να καθυστερήσουν τα διεθνή ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O Βρετανός υπουργός Υγείας επαναφέρει την προειδοποίησή του ότι τα διεθνή ταξίδια θα εξαρτηθούν από το βαθμό στον οποίο τα εμβόλια προστατεύουν από τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού της Ν. Αφρικής και άλλων χωρών.

Ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη της Βρετανίας, τα δεδομένα είναι περισσότερο ανησυχητικά για τις μεταλλάξεις άλλων χωρών.

Σε δηλώσεις του στο BBC ο Βρετανός υπουργός δήλωσε: Είμαστε απολύτως ξεκάθαροι ότι πρόκειται για ενα σημείο που πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Έχουμε θέσει ημερομηνίες στις οποίες θα θέλαμε να ανοίξουν (τα ταξίδια), όμως δεν αποτελούν εγγύηση.

Δουλεύουμε επάνω σε μια έρευνα για τα διεθνή ταξίδια η οποία είναι σημαντική, πρόσθεσε. Εάν αυτή δείξει ότι ο αντίκτυπος είναι καλός, εάν σταματήσει σημαντικός αριθμός εισαγωγών σε νοσοκομεία και θανάτων, τότε θαυμάσια, όμως αν υπάρχει μια μετάλλαξη στην οποία το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό, τότε προφανώς αυτό θα μας καθυστερήσει και θα χρειαστεί να είμαστε προσεκτικοί.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα