Βρετανία: Πιέσεις για ξενοδοχεία καραντίνας – Γιατί «κινδυνεύουν» οι καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών

25 Jan 2021, 12:15 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Πιέσεις για ξενοδοχεία καραντίνας – Γιατί «κινδυνεύουν» οι καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις διακοπές τους, μπορεί να χρειαστεί να καταβάλουν χιλιάδες λίρες για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία καραντίνας, σύμφωνα με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δέχεται πιέσεις από τους υπουργούς να σκληρύνει τους ελέγχους στα σύνορα, προκειμένου να προληφθεί η διασπορά των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπουργός Εσωτερικών, Priti Patel και ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock, πιέζουν ώστε να γίνει  υποχρεωτική η καραντίνα για όλες τις αφίξεις, σε καταλύματα που θα εγκριθούν από την κυβέρνηση.

Το κόστος ωστόσο της διαμονής 14 ημερών στο ξενοδοχείο καραντίνας για έναν ενήλικα στις τρεις χώρες όπου έχει ισχύσει αντίστοιχο μέτρο, φτάνει τις 1.692 λίρες στην Αυστραλία, τις 1.630 στη Ν. Ζηλανδία και τις 642 στην Ταϋλάνδη.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι τα ξενοδοχεία καραντίνας μπορεί να προκαλέσουν χάος στον εξερχόμενο και εισερχόμενο τουρισμό της χώρας και ότι οι αυστηρότεροι περιορισμοί στα σύνορα μπορεί να απειλήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές. Πολλοί εκτιμούν ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει πλήγμα στην καταναλωτική εμπιστοσύνη για κράτηση διακοπών και θα οδηγήσει σε κατάρρευση των εσόδων των αεροπορικών εταιριών, των τουρ οπερέιτορ και πολλών άλλων που ειδικεύονται στα ταξίδια.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα