Έρευνα: Η Ελλάδα στη λίστα των επιθυμητών προορισμών για τους ξένους ταξιδιωτικούς συντάκτες το 2021

18 Jan 2021, 08:55 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έρευνα: Η Ελλάδα στη λίστα των επιθυμητών προορισμών για τους ξένους ταξιδιωτικούς συντάκτες το 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Διερευνητικά ταξίδια ανά τον κόσμο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η συντριπτική πλειονότητα των ταξιδιωτικών συντακτών, ώστε  να καταγράψει   τις ενδείξεις της ταξιδιωτικής ζήτησης σε συνάρτηση με την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα η εταιρεία  Finn Partners Inc.  Ειδικότερα, στην έρευνα έλαβαν μέρος περίπου 400 ταξιδιωτικοί συντάκτες και δημιουργοί περιεχομένου από τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη.

Καθώς έχει ξεκινήσει η διανομή των εμβολίων και ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του, οι τάσεις για τα ταξίδια αλλάζουν. Κατ’ επέκταση, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων  στην έρευνα δήλωσε ότι θα προωθήσει τα ταξίδια και τον τουρισμό πριν τελειώσει η πανδημία,  καθώς οι ταξιδιωτικοί φορείς επιδεικνύουν υπεύθυνες πρακτικές ασφάλειας. Πιστεύουν επίσης ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του θα κάνουν τα διεθνή ταξίδια προς και από τις ΗΠΑ πιο προσιτά σε όλους. Περισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (37%) θα αρχίσουν να ταξιδεύουν μόνο αφού εμβολιαστούν.

Ενώ οι ταξιδιωτικοί συντάκες έχουν σημαντικά επαγγελματικά ενδιαφέροντα που διακυβεύονται με την ανάκαμψη της βιομηχανίας, η αισιοδοξία τους αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ευρύ κοινό. 

Η Cathy Feliciano-Chon, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της  CatchOn, εταιρείας της FINN Partners, ανέφερε σχετικά ότι η εν λόγω έρευνα Global Travel Practice, είναι η δεύτερη που διεξάγεται κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης  χρονιάς και καθώς ο κόσμος προχωρά μέσα στο 2021, μεταξύ άλλων η έρευνα έχει ως σκοπό  να  παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που θα ενισχύσουν τις προσπάθειές  για ανάκαμψη.

Προτεραιότητες ταξιδιών για το 2021

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ταξιδιωτικοί συντάκτες ρωτήθηκαν σχετικά με τις προτιμήσεις τους, τις εμπνεύσεις και τις ευκαιρίες για μελλοντικά ταξίδια και πώς αυτές θα επηρεάσουν τη δουλειά τους: Το 60% και πλέον ανέφεραν ότι θα ήθελαν να επισκεφθούν μέρη που δεν είχαν επισκεφθεί προηγουμένως, είτε εντός, είτε εκτός συνόρων ενώ το 37% δήλωσε ότι θα ήθελε να επισκεφτεί ξανά τους αγαπημένους του προορισμούς. Το 50% και πλέον των ερωτηθέντων θα βασίζονται μόνο στις δικές τους εμπειρίες όταν καταγράφουν τις ταξιδιωτικές τάσεις που διαμορφώνονται. Άλλα ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνουν την σημασία που έχει η διατήρηση του ταξιδιού ως επιθυμία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Καίρια θέματα περιεχομένου για το 2021

Η έρευνα ζήτησε από τους συντάκτες να ταξινομήσουν τα θέματα με βάση τις ταξιδιωτικές προοπτικές. Τα θέματα ποικίλλουν, ωστόσο η πλειοψηφία (67%) πιστεύει ότι το επίκεντρό της θα είναι ο εσωτερικός τουρισμός και γενικότερα οι προορισμοί που βρίσκονται πιο κοντά στον τόπο διαμονής. Αναλυτικά:  

-Ταξίδια κοντά στον τόπο διαμονής 67%

-Υποτιμημένοι προορισμοί 54%

-Υπεύθυνο ταξίδι 47%

-Υγεία και ευεξία 42%

-Συνθήκες ασφάλειας 37%

-Ταξιδιωτική καινοτομία 36%

-Καθόλου ταξίδια 16%

Επιπλέον, τα καίρια ζητήματα μετά την πανδημία σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι τα εξής: 

-Brands που επιφέρουν θετικές αλλαγές στα ταξίδια (αειφορία, σχεδιασμός με δυνατότητα πρόσβασης, υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, κ.λπ.) 32%

-Προσφορές και πρωτόκολλα ασφάλειας 32%

-Αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία του μέλλοντος που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία 10%

Οι πιο επιθυμητοί προορισμοί παγκοσμίως

Ζητήθηκε από τους ταξιδιωτικούς συντάκτες να ορίσουν προορισμούς που δεν έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν και θα έθεταν στη  λίστα με τις ταξιδιωτικές τους επιθυμίες. Η Ιαπωνία βρίσκεται στην πρώτη θέση ακολουθούμενη από τη Νότια Αμερική και την Ισλανδία. Επιπλέον,  εκείνοι που είχαν ακυρώσει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο ελπίζουν φέτος να τα πραγματοποιήσουν. Αναλυτικά, οι πιο επιθυμητοί προορισμοί είναι οι εξής:

-Ιαπωνία

-Νότια Αμερική

-Ισλανδία

-Αυστραλία

-Αφρική

-Νέα Ζηλανδία

-Νότια Αφρική

-Ελλάδα

-Ευρώπη

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα