Τουρισμός: 1 στους 3 Βρετανούς σχεδιάζει φέτος διακοπές στο εξωτερικό

11 Jan 2021, 13:20 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: 1 στους 3 Βρετανούς σχεδιάζει φέτος διακοπές στο εξωτερικό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

1 στους 3 ενήλικες πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό το 2021, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Travel Weekly σε δείγμα 1.279 πολιτών στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι ενήλικες ηλικίας από 25 έως 44 ετών είναι η κατηγορία που δηλώνει ότι το πιθανότερο είναι ότι θα κάνουν κράτηση για διακοπές, όπως και το 45% των οικογενειών με παιδιά.

Καθοριστικά κριτήρια για κράτηση είναι η εγγύηση για πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν υπάρξει ακύρωση, όπως αναφέρει το 57%, ενώ για το 47% μετρά και η ευέλικτή κράτηση με δυνατότητα αλλαγών.

Το 53% εξέφρασε την ανησυχία του να μην κολλήσει τον κορωνοϊό στον προορισμό, με τους άνω των 65 ετών να φοβούνται περισσότερο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο (το 68% των ερωτηθέντων αυτής της ηλικίας). 

Το 38% αναφέρει ότι θα ξοδέψει περισσότερα για τις διακοπές το 2021 σε σχέση με τις τελευταίες διακοπές τους και οι μισοί περίπου τα ίδια.

Μια άλλη σημαντική διαπίστωση της έρευνας είναι ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στον τύπο διακοπών των Βρετανών: Το 42% σχεδιάζει διακοπές στην παραλία, το 19% αποδράσεις στις πόλεις, ενώ δεν διαφοροποιείται και η διάρκεια των διακοπών.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα